Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Ankaragücü Fenerbahçe maç analizi

Ankaragücü Fenerbahçe maç analizi
 

Rakibinin 4 katı pas yapan, maçın ilk 70 dakikasında rakibi 30 metrelik bir alanda sıkıştıran, üst üste pozisyonlar bulan ve son derece iyi bir futbol sergileyen Fenerbahçe nasıl oldu da adeta 2. lig takımı gibi bütün hatlarıyla kapanan ve futbol oynamaktan çok oynatmamayı hedefleyen bir takıma kaybetti? Cevap eski yazılarımda gizli. Çok tepki aldığım, hatta bazı okuyucular tarafından acımasızca ve mantıksızca eleştirilen o yazıların içinde saklıdır bu büyük başarısızlığın sebepleri. Ne demiştik bir hatırlayalım;

1. Fenerbahçe kulübü futbol şubesi son derece kötü yönetiliyor. Hoca ve oyuncu seçimleri rezalet.

2. Alex gönülleri fetheden bir ilah olarak görülse de aslında Fenerbahçe' ye yarardan çok zarar getiriyor. Futbolcu üstüne dayalı futbol anlayışları artık dünyada yok! Barcelona bile Messi üzerine kurulu bir takım değil. Ayrıca Alex bir ilah değil. Dünyada Brezilya hariç hiçbir yerde tutunamamış, büyük kulüp forması giymemiş bir yetenek! Taraftarın bunu bir türlü anlayamaması üzücü. Burada baş tacı ediliyor. Koşmadan, diğer arkadaşlarının sırtından geçinerek gol atıyor, asist yapıyor. Bu tarz bana uymuyor, uyanlara da bu mağlubiyetler hediye olsun!

3. Fenerbahçe' nin kadrosu iyi bir kadro değil. Yıldızlar karması falan değil Fenerbahçe. Altı pas içinden boş kaleye gol kaçıran ve bunu her hafta tekrar etmiş olan Guiza, Semih, Niang gibi forvetleri var! Orta sahada tek bir olumlu hareketi olmayan, ileri dahi gidemeyen ağır bir Mehmet Topuz var. Bu formuyla Kayserispor' da dahi oynayamaz. Ama Fenerbahçe' de oynuyor. Cristian, ne Aurelio ne de Appiah ayarında. Sürekli bir geri gidiş var Fenerbahçe' de.

4. Defansta defansı yapmayı bilmeyen 2 futbolcu var. Ne Caner ideal bir sol bek, ne de Lugano adam gibi bir stoper. Lugano forvet oynasa daha faydalı olur. Çünkü o fiziğiyle stoper falan oynayamaz. Fenerbahçe'nin defansında olması gereken isimler bunlar değil.

5. Bu seneki transferler süper diye düşünenler için şunu söyleyeyim; kimse kendisini kandırmasın, Dia ve Stoch tahmin edildiği kadar kaliteli futbolcular değil. 1 adam geçiyor, 2 adam geçiyor, 3. de kesin kaptırıyorlar. Niang ise, Guiza' ya rahmet okutur. Beşiktaş maçından bu yana sürekli düşüyor. Her hafta daha alta iniyor. Yeni transferlerin hiç birisi kollektif futbolu bilen oyuncu değil. Hiçbiri kalıcı olamayacak. Bunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Gelelim maça, Alex süper diyen beylere soruyorum, Alex neredeydi bugün? Sıfır oynadı. Emre, Gökhan Gönül ve Yobo' nun candan oyununa rağmen takımın kalanı neredeydi? Alex' e dayalı futbolla Buca' yı yenersin ama daha ciddi bir rakip sana böyle kök söktürür.

Lugano ve Caner'in pozisyon hataları zaten kendisi konuşuyor. Bana hala Lugano' yu savunacak bir taraftar varsa mesajını ve açıklamasını bekliyorum gerçekten de! Ankaragücü' nün savunmacısı Rajnock' u izleyenler Lugano' nun yılda aldığı 3 milyon Euro' ya acımaz da ne yapar!

Aykut Kocaman için de bir parantez. Sezon sonuna kadar destek vermek fikrimde ısrarlıyım. Eleştirilecek tek yanı var o da hatalı oyuncu transferleri. Aykut iyi hoca ama transferi ona bırakmak büyük hata olmuş. Transferi Aziz Yıldırım yapmadı diye sevinirken, doluya tutulduk! Niang, Stoch ve Santos fiyasko transferler.! Zamanla bu isimlerin ne kadar kötü birer transfer oldukları daha iyi görülecek. Zaten bu kadar iyilerse, kulüpleri onları nasıl bırakmış bunu bir araştırmak gerekiyor. Marsilya Fenerbahçe' den daha küçük bir takım değil zira! Karabükspor' lu Emenike ve Ankaragücü'nün forveti Sestak' ı izledikçe yazıklar olsun diyorum.

Aykut Kocaman'ın futbolculuğundan bu yana, Hooijdonk ve Anelka hariç doğru dürüst bir forvet transferi yapamadılar. Ancak oyunu okuması, çabası ve yapmak istedikleri ile Aykut Kocaman' ın hala doğru seçim olduğunu düşünüyorum.

Aylardır para almadan oynayan Ankaragücü futbolcularını tebrik ediyorum. Bu sezon Fenerbahçe' yi ikinci kez mağlup ettiler. İlk 11' ler karşılaştırılırsa Ankaragücü' ndeki Güven, Sestak, Kaan, Turgut, Teo Weeks gibi kaliteli isimler Fenerbahçe' nin şu kadrosunda direkt ilk 11' de oynarlar. 22 yaş altı 6 gençle oynadılar. Belki 70 dakika kötü oynadılar, ancak 70 den sonra Fenerbahçe' yi dümdüz ettiler. Tebrikler Ankaragücü.

Fenerbahçe bence bugün şampiyonluğu kaybetmiştir. Bu puan farkını bu kadro ile kapatamaz. Allah taraftara sabır versin diyorum!

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..