Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ankaralılar tarihe not düşecek!

Ankaralılar tarihe not düşecek!
 

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanlığına iki dönemdir aday adayı oluyor. Melih Gökçek'i aşamadığı için de bir türlü aday olamıyor. Tekrar yuvasına, ait olduğu ilçeye, yani Keçiören'e dönmek zorunda kalıyor. O'nun da yapabileceği pek fazla bir şey yok aslında. Bu bir tercih ve takdir meselesi…

Gökçek'in adı geçince akan sular duruyor Ankara'da.

Melih bey bunu bildiği halde, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ciddiye alıp Uğur Dündar'ın yüzleşme isimli programına çıkması, hem kendini hem de Tayyip beyi sıkıntıya soktu. Programda durduk yerde heyecanlandı; sık aralıkla su yudumladı durdu. İzleyicilerde olumsuz kanaat belirmesine neden oldu. Farkında olmadan Kılıçdaroğlu'na prim verdi. Kesin olan büyükşehir belediye başkan adaylığını yoktan yere tartışmaya açtı. Muhaliflerini sevindirdi. Tayyip beyi zora soktu. Parti görevlilerini çok düşündürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını iddia edilebilecek hale getirdi. Öyle ki, bazıları aday gösterilip-gösterilmeyeceği konusunda takım elbisesine iddiaya girmiş.

Parti Merkezinde riskler hesap edildi. Aday adayı kişiler üzerinde ince hesaplar yapıldı. Birden açıklanmamasının sebebi bunlar olabilir. Yine iş döndü dolaştı, yeniden Melih Bey’in aday yapılmasına geldi. 2008 yılının son gününde parti kurmayları kararını verdi. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni yılın ilk saatlerinde Anakara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı: "Gökçek kardeşimizle yola devam ediyoruz."

Bu dönemde de seçilirse Melih Bey Türkiye genelinde üst üste dört kez seçilen ilk büyükşehir belediye başkanı unvanını alacak.

2004 yılından buyana, yapılacak yerel seçimlerde Melih Gökçek'in aday gösterilmeyeceği söylenir hep. Ne hikmetse, yine o aday yapılır.

Bugün mevcut siyasi partiler ve adaylarına bakıldığında, şansın hala Sayın Gökçek'ten yana olduğu çıplak gözle bile görülmektedir. Kendisi de bunun farkındadır. Kendine olan güveni buradan gelmektedir. Gökçek'i bu denli şımartanda bu güçtür. O nedenle Ak Partinin, kendi ismine mahkûm olduğunu düşünmesi doğal değil mi?

Ankara'da CHP ile yarışacak, ne MHP'nin adayı olabilir, ne de Saadet Partisi'nin.

Biz sizlere Gökçek'in yeniden aday gösterilmesinin sürpriz olmayacağını, asıl, yüzleşmeden sonra yine aday gösterilmesinin şaşırtıcı olacağını söylemiştik. Nitekim tahmin ettiğimiz gibi de oldu.

Bu sefer de Karayalçın'ın Melih Gökçek'i alaşağı edeceği söylenmeye başladı. Atalarımız yenilen pehlivan güreşe doymaz derler. Melih beye muhalif olanlara şunu hatırlatmakta fayda var: Sakın ola ki işi iddiaya bindirmeyin yine kaybedenlerden olabilirsiniz.

Ankara'da seçimleri bu denli heyecanlı ve keyifli hale getirebilecek bu ikiliden başkası olamazdı. Bu rekabetten sadece Ankaralılar değil herkes keyif alacak.

Tarih, üst üste 4 üncü kez aday gösterilen ve seçilen bir başka belediye başkanını belki de yazmayacaktır. İstanbul da bile bugüne kadar büyükşehir belediye başkanlığını üst üste iki yıl kazanmış bir siyasetçi gösteremezsiniz…

Bu seçimle Ankaralılar tarihe not düşecekler.

 
Toplam blog
: 26
: 527
Kayıt tarihi
: 11.12.08
 
 

1970 yılında Boyabat'ta doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimi aynı yerde okudu. Yüksek öğrenimi İstan..