Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Ankarapor-Galatasaray maç gidişatı

Ankarapor-Galatasaray maç gidişatı
 

Ankaraspor-Galatasaray


Ankara spor Galatasaray arasında oynan kupa maçı beklendiği üzere çok çekişmeli geçmiyor. Ama Galatasaray takımın daha çok istekli olduğu kesin. Bugün ilk 11 ‘de şans bulan Galatasaraylı yedek oyuncuların formayı istediği göze çarpıyor. Mehmet güven daha önce ki maçlarına göre daha istekli bir oyun sergiliyor. Ümit Karan attığı gol ile gol yollarında hala çok etkili olabildiğini gösteriyor. Son haftalarda Galatasaray takımında ki en önemli değişiklik ise duran toplarda daha etkili olması.. Olimpiakos maçında Kewell’ın bu maçta Ümit Kara’nın kornerden gelen topları ağlarla buluşturması, son yıllarda Galatasaray’ın bu eksikliğini birazcık geliştirdiği işaretlerini veriyor. İlk yarıda ki karşılıklı birer gol ikinci yarıda da goller olacağını gösteriyor.

İkinci yarıda Skibbe’nin oyundan Volkanı alarak Alparslan’ı oyuna dâhil etmesi gerekir. Böylelikle sol taraf daha da hareketlenir. Eğer karşılaşma uzun süre beraberlik ile devam ederse Skibbe muhtemelen Mehmet Güveni çıkartarak oyuna Yaser’i sürebilir. Ama orta alanda başarılı bir maç çıkaran Güven’in çıkması orta alanı çok zayıflatır. Bu değişiklik Aykut Kocaman’ın tam istediği bir değişiklik olur. Yönettiği takımlarda orta alanda ayağa top oynatarak karşı atağa çıkmasını sağlayan Aykut hoca, bu değişiklik karşısında taktiğini daha rahat uygulatabilir. Skibbe’nin panik yapmayarak oyunun gidişatını iyi takibe etmesi gerekiyor. Ve orta alanı kesinlikle kalabalık tutması gerekiyor.

Ikinci yariya iki takımda daha hızlı başlamasına karşın Galatasaray takımı fiziksel anlamda bir düşüş yaşadı. Ankara spor bu durumu kendi lehlerine çeviremedi . Alparslan Erdem'in oyuna girmesi Galatasaray açısından olumlu bir gelişmeydi ama bu değişiklik Kewell ile değil Volkan ile olmalıydı. Her nekadar Kewell yorulmuş görünsede bunun asıl sebebi Volkandı. Volkan defansif anlamda başarılı olsada hucüm hattında Kewell'a yardım edemedi. Bu yüzden Alparslan'ın oyuna Volkan ile devam etmesi pek anlam kazanmadı. Bir başka önemli nokta ise Skibbe panik yapıp Mehmet Güven'i çıkartmayarak orata alanda kontrolü elinde tutmaya çalıştı. Galatasaray için önemli bir puandı. Son haftalarda Ankara spor'un Aykut hoca ile yakaladığı ivmeyi göz önünde bulundurursak Galatasaray herşeye rağmen iyi bir sonuç ile dönüyor İstanbul'a Gaziantep maçı öncesi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..