Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Ankaraspor cezalandırıldı, Ankaragücü masum mu?

Ankaraspor cezalandırıldı, Ankaragücü masum mu?
 

Ankaraspor yöneticileri Ankaraspor’u ve bu takımın olanaklarını basamak yapıp Ankaragücü yönetimini ele geçirdiler. Bu durumu değerlendiren Futbol Federasyonu Ankaraspor’u suçlu buldu ve ligden düşürdü. Ankaraspor 4 maç yapmış, bu 4 maçta 1 maçı kazanmış, 2 maçta berabere kalmış ve 1 maçta yenilmişti. Daha sonraki 4 haftadaki maçların ertelendi.

Salı günü Tahkim Kurulu toplanınca kesin karar çıkmış olacak. Ankaraspor’un ligden düşürülmesi ve Ankaragücü’nün devam etmesi bekleniyor. Federasyon Ankaragücü’nün olası suçunu göremedi, Tahkim Kurulu da aynısını mı yapacak?

Ortada ceza gerektirecek suçlar var. Bu olay yalnızca Ankaraspor’da olmamış ki, Ankaraspor yöneticileri Ankaragücü yönetimini ele geçirmişler ve bunun için Ankaraspor’u kullanmışlar. Bu durumda asıl cezalandırılması gereken kulüp Ankaragücü olmalıydı. Ankaragücü küme düşürülüp Ankaraspor’un da yöneticileri cezalandırılmalıydı. Ankaragücü yönetimi de yönetimden uzaklaştırılmalıydı.

Şimdi ortada bir cezalandırma yok ki. Zaten Ankaraspor’u gözden çıkarmış olan yöneticilerin Ankaragücü’ne yönetici olmalarına izin verilerek onların muratlarına ermeleri sağlanmıştır. Sanki bir ödüllendirme yapılmıştır.

Tahkim Kurulu’nun alacağı en doğru karar Ankaraspor’un cezasını kaldırıp, yönetimini bağımsız bir kurula vermek ve Ankaragücü’nü ligden düşürmek olmalıdır.

Ankara, 4 Ekim 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..