Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Anket doldurarak para kazanmak dolandırıcılık mı?

Anket doldurarak para kazanmak dolandırıcılık mı?
 

anket doldurmak


Geçtiğimiz günlerde forumlardan bir tanesinde arkadaş anket doldurarak nasıl para kazandığını anlatmış. İlgimi çekti konu ve araştırmaya başladım gerçek mi değil mi diye.

Öncelikle internet üzerinden anket yaptırmaya başlayan şirketlerin sayısında bir hayli artış var. Hem yabancı şirketler hem de Türk şirketleri bu yöntemi kullanıyor. Bunun nedeni elbette daha fazla kişiye ulaşmak ve anket konusunda tasarrufa gitmek. Günümüz global dünyasında firmalar,ürünlerinin tüketicinin gözünde nasıl göründüğü bilmek ister. Eğer bunu bilirse,tüketicinin isteğine cevap verir ve rakiplerinden sıyrılarak,bulunduğu kategori içerisinde zirveye çıkar. Durum bu iken anket yaptırmak oldukça mantığa uygun oluyor. Sanırım hemen hemen hepimiz sokakta anketöre denk gelmişizdir. Ancak bu anketörler günde kaç kişiye ulaşabilir ?

Sınırlı sayıda elbette. Buna karşın anket firmalarına ödenen bir ton para da var. Ancak internet üzerinden anket yaptırmak hem maliyet açısından daha ucuz hem de ulaşabileceğin kitle sayısı daha fazla. Bu yüzden şirketler anketlerini internet üzerinden yaptırıyorlar. Bu firmalar arasında büyük firmalarda var.

İnternet üzerinden anket yapmak için,internet üzerinden anket yöntemini tercih eden firmaları bulmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra biraz İngilizce bilginiz olmalı. Yoksa Google çeviriden faydalanabilirsiniz. Ancak bilinmesi gereken en önemli şey size ödenecek ücretin daimi bir ücret olmadığıdır. Yani söylendiği gibi sürekli bir kazanç elde edemezsiniz. Sürekli kazanç hakkında söylenenlerin hepsi yalandır. Bunu bir yatırım gibi görebilirsiniz. Tabi şirketler devamlı anket yapmadığı için kazanç  bir süre sonra duruyor.

Yaptığım araştırmalara göre anket başı 5 dolar ile 50 dolar arasında değişiyor. 5 dolardan 200 şirketin anketini doldursanız 1000 dolar kazanırsınız. Araştırmalarımı yaparken 550 anket şirketinin listesini veren ve nasıl üye olacağınızı anlatan bir e-kitap buldum. Belki işinize yarayabilir.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..