Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Anlamak mümkün değil; askerlik adam öldürme sanatı, kışla peygamber ocağı

Anlamak mümkün değil; askerlik adam öldürme sanatı, kışla peygamber ocağı
 

Asker sevilir, askerlik de kutsaldır. Oysa asker öldürür, askerlik öldürme sanatıdır. Askerin yerine getirdiği “koruma” misyonu tamam da tüm savaşlar ve savaşlarda ölenlerin sorumlusu da asker. Askerler (ordular) olmasaydı savaşlar da olmazdı. Yani bin kişiyi korumuş, bin kişiyi öldürmüş!

Peygamber kanı seviyorsa o başka. Asker bıçak gibi. Patates doğrarken elimizi kesiyor. Patates doğradığı için peygamber ocağı, elimizi kesince noluyor? Yaşayanlar savaşlara övgüler yağdırıyor. Şehit olanı cennete gönderiyor. Kalan gazi. Bir de ölenlere soralım bakalım!

Bana martaval okumayın, insanlığın üçte biri asker postallarının altında yok oldu. Nasıl peygamber ocağıymış bu ya! Asker dediğin mecbur kaldığımız bir koruma görevlisi. Savaşa karşı, savaşın gereksizliğine inanan insanlar askeri ve askerliği sevmezler. Asker tamam görevini yapıyor da askerlik iyi bir meslek olamaz. Hele hele peygamber ocağı hiç olamaz! Savaşlara bayılan, öldürmeyi seven, akşam sabah savaş filmi seyreden, kahramanlık masallarıyla yanıp tutuşan, matah bir şeymiş gibi koşarak cepheye giden (öldürmeye gidiyor hâlbuki) insanlar askerliği severler.

Askerlik asla olmaması gereken mecbur kaldığımız bir meslek.  Haklı olarak öldürdüğümüz insanlara bile yazık. Kahrolası savaşlar olmasa bu olmayacak. Asker olmasa savaş olmayacak. Savaş olmasa insanlar ölmeyecek. Sen peygamber ocağı diye kışlaya koşarak gittiğin için savaşlar var ve dünyanın her tarafı asker dolu.

Ülkesine saldırmadığın sürece örneğin Finlandiya savaşır mı? E sen de onun gibi ol, savaşa gerek kalmasın. Modern gelişmiş ülkelerde askerlik önemli bir meslek değil. Bir aksilik olur da ülkemize saldıran olur diye, güvenlik endişesiyle.  Geri kalmış ülkelerde ise askeriye en önemli kurum. Bu arada geri kalmış ülke demek ülke ileri gitmiş insanlar geri kalmış demek değil. Ülke geri kalmışsa insanları eski kafalıdır, tutucudur, faşisttir. Doğal olarak böyle insanlar askeri ve askerliği sever.

Bu tür insanlar olmasa bizler ülkemizi ve milletimizi korumak zorunda kalmayız; askere ve askerliğe de ihtiyaç olmaz. Çünkü her millette böyleleri vardır ve savaşlar bunlar yüzünden olur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..