Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Anlamayanlar, anlayanlar...

Anlamayanlar, anlayanlar...
 

Anladığını belli etmeyip anlamamış pozunda konuyu saptıranlar. (Şark kurnazları).

Başlıktaki iki durum son derece normal insani durumlar. Bir konuyu anlarsınız veya anlayamazsınız. Burada en önemlisi “Şark Kurnazları”nın tespit edilip devre dışı bırakılmasıdır.

Sayın Deniz Baykal’ın istifası konuşulurken kızım, ”madem suçsuz neden istifa etti” dedi. Birçok kişinin aynı düşüncede olduğunu görüyorum. Oysa Sayın Baykal istifa konuşmasında yeterince açıklama yaptı. Sanırım büyük kesim duygusallığın öne çıktığı bir durumdan dolayı gerçeği pek kavrayamadı. Anlamayanlar için olayı bir kez anlatalım.

Biz, erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Bir erkeğin bir kaçamak yapması çok da yanlış görülmüyor. Üstelik yasalarımızdan zina işini suç olmaktan da çıkardık. Yani normal şartlarda böyle bir konu gerçek veya değil sadece olayın muhataplarını ve varsa eşlerini ilgilendirir. Sayın Olcay Baykal’da eşinin arkasında görünerek en azından üçüncü kişilere siz bizim işimize karışmayın mesajını vermiştir. Ama aklı fikri başkasının özel hayatında olan bizim halk (aksi tarafta olanları tenzih ederim) evet doğrudur da dese, hayır yalandır da dese en az iki ay konuşacak. Zira bu olayın derhal aydınlanması istenmiyor. (Sonra değineceğiz). Peki, bu iki ayda neler olacak dersiniz? Anayasa değişikliği muhtemelen halk oylamasına gelecek. Anayasa değişikliğine karşı olan en büyük güç hangisi? CHP. Bu arada bu partinin başkanının çapkınlığı sürekli işlenecek ve iktidar adına yarar sağlanmaya çalışılacak. Olası bir kabul durumunda tek suçlu CHP olacak. İşte Sayın Baykal istifa ederek bu oyunu bozdu. Yoksa konuya apış arasından bakanların dediği gibi yaptı veya yapmadı meselesinden dolayı değil. Umarım anlamayanlara biraz ışık tutabilmişimdir.

Burada olayı ekseninden kaydırmaya çalışan şark kurnazlarına dikkat etmek lazımdır. Bunları tanımak çok kolay. Kimilerini döktükleri timsah gözyaşlarından tanıyabilirsiniz. Kimileri de kamera karşısına geçip biz elimizden geleni yapıyoruz, ellerinde belge varsa savcılara versinler gibi komik olduğunu düşündükleri lafları edenlerdir.

Son iki / üç yıldır internette Ergenekon la ilişkilendirilen kişilerle ilgili yüzlerce kaset ses kaydı çıktı. Bunları yapanları neden yakalamadılar? Sakın yakalayamadık demesinler. Kimsenin Türk polisine hakaret etmeye hakkı olamaz. Biz polisimizin hangi seviyede olduğunu çok iyi biliyoruz. Siyasi irade emir versin bu özel hayat katillerinin izi bile kalmaz.

Sayın Baykal böyle bir kaseti imal eden ve yayınlayanların iktidarla ilişkili kimseler olduğunu düşünüyor ki o açıklamayı yaptı. İşte iktidar için bulunmaz bir fırsat. Verin emri yakalatın o özel hayat katillerini, çıkarın adaletin önüne. Bu şekilde daha evvelkilerinde büyük bölümü açığa çıkar belki. Tabii, bütün iş bu isteniyor mu?

Saat: 15.20

11/05/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..