Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

Anlamsız ve komik rekorlar Guinness rekorlar kitabını Guinness saçmalıklar kitabı haline getirdi

Anlamsız ve komik rekorlar Guinness rekorlar kitabını Guinness saçmalıklar kitabı haline getirdi
 

Brezilyalı Elaine Davidson rekorlar kitabına girmek için vücuduna tam 1903 piercing yaptırdı. Genç kadın bu haliyle bir büyücü görünümüne bürünmekle kalmadı, serçe parmağını sokacak büyüklükte dilinde delik açmayı da ihmal etmedi.

Bir Çinli olan Dong Changsheng 26 Eylül 2006 tarihinde 1,5 ton ağırlığındaki bir aracı sadece alt göz kapaklarına yerleştirilmiş özel bir kanca sistemi ile 1 cm. çekmeyi başardı. Dong bu rekora 'chi-kong' adı verilen özel bir antrenman ile hazırlandı.

Maxi Sounds’un farkı ise göğüslerinden geliyor. 2005 yılında 153,67 cm göğüs ölçüsünde olan Sounds’un göğüslerinde bugün 100 santimetreküp sıvı ve 2000 santimetreküp kancalı implantlar var.

2006 Ağustos'unda 17.78 cm'lik akrebi 18 saniye boyunca ağzında tutmayı başaran Dean Sheldon yeni bir rekorun sahibi oldu.

Bunlar Guinness rekorlar kitabına giren ilginç rekorlardan bazıları...

Düşünce, paylaşım, hayatın özgürleşmesi, sınırsızlık anlamında sanırım Türkiye’nin en ileri ucundayım. Böyleyken bu ve benzeri rekorlardan ben bile rahatsız oluyorum. Birilerine zevk veriyorsa yine sorun değil.

Bir şeyi mantık çerçevesi içine sıkamıyorsanız sorun genelde o şeyde değil mantığınızın çerçevesindedir. Kabul ettiklerimiz asıl, reddettiklerimiz istisna değildir; çünkü belki bizim kabul sınırlarımız dar. Bunları söyleyen Kerim Korkut’un Guinness rekorlarına itiraz etmesi düşünülemez. Demek ki bu rekorlardan bazıları rekor değil saçmalık.

Kaldı ki bazıları gibi rekorların işe yaraması gerektiği gibi bir düşüncem de yok. Gereksiz konularda da eğlence kabilinden rekorlar olabilir. Ancak bu rekorlardan bazıları dünyanın en ileri düşünceli ya da en açık görüşlü insanlarını da rahatsız ediyorsa ortada bir sorun var demektir.

Sorun insanların Guinness rekorlar kitabına girmek için düştükleri durumun kabul edilemezliği. Vücuduna 1903 tane piercing yaptıran kadının davranışını siz rekor olarak görüyorsanız diyecek sözüm olamaz. İnsan niye ağzında akrep tutar. Ya bunu başkaları da denemeye kalkar zarar görürse. Guinness rekorlar kitabında insanları daha iyiye ve güzele yönlendiren rekorların yer alması dileğiyle…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..