Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Anlaşılamamak

Anlaşılamamak
 

Beni anlamadın ya! Demek kadar üzüntü verici kaç şey daha vardır hayatta. Anlatmak kadar zordur anlaşılmakta. Her anlatmada anlaşılamama endişesi taşır insanlar. Endişelerin gerçeğe dönüşmesi de kabusların gerçek olması gibidir.

Anlattığın değil, anlaşıldığın kadarsın çoğu zaman. Karşındaki bir kere anlamak istediğini koymuşsa kafasına artık ağzınla kuş tutsan da ne fayda! Anlamıştır, anlamak istediğini anlayan kişi.

Çok fazla çırpınmak bazen kurtarır gibi olsa da sizi, çoğu zaman bir bataklıkta çırpınmayla aynı aksiyonu almış olursunuz. Çırpındıkça daha fazla yanlış anlaşılacaksınız.

Kurtarır gibi olsa dan kastım belli bir süre sessizlik ve sizin için umut ortaya çıkar fakat karşı tarafın kafasına resmettiği yanlışı silmek mümkün değildir.

Ne yapmak gerekir peki?

Söylediklerinizin ispatını sağlayın, havada kalmasın söyledikleriniz. Sakın çırpınmayın iyice batmayın. Acil aksiyon alın. Ne söylüyorsanız yapın ki ne anlatmak istediğiniz anlaşılsın.

Gideceğim mi dediniz? Gidin.

Alacağım mı dediniz? Alın.

Yapacağım mı dediniz? Yapın.

Söylediğinizin doğru anlaşılması için buna mecbursunuz.

Somut hareketler puan kazandırır. Puandan kastım sadece ne demek istediğiniz anlaşılır böylece. Tabi ki bu ispatları herkese yapmak zorunda değilsiniz. Gerçekten anlaşılmak istiyorsanız da mecbursunuz.

Somut hareketleri sever insanlar, bir gün boyunca konuşun hiç bir yere gidemezsiniz ama beş dakikalık bir aksiyonla geçer gidersiniz.

İnsanlar gözlerine inanılar çoğu zaman. Kalplerine bile inanmadıkları olur bazı zamanlarda.

Ünlü ressam Paul Klee şöyle demiştir. “Gözlerimiz çirkinlikleri silmek için yaratıldı”

İnsanlara göstereceksiniz, bak diyeceksiniz! Sana bunu söyledim, sen bunu anladın. İşte sana söylemek istediğimi şimdi yapıyorum.

Anlatmak istediğinizi bu şekilde de red ediyorsa karşınızdaki. Yapılacak şey sadece onun için üzülmektir.

Anlaşılır bir yaşam geçirmeniz dileğiyle.

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..