Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

23 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Anlaşıldı! Askerlik yatma yeri değilmiş..

Anlaşıldı! Askerlik yatma yeri değilmiş..
 

Son terörist saldırılar, askerliğin yatma yeri olmadığını göstermesi açısından Başbakan'ı yalanladı, malesef tüm ülkeyi acılara garkederek. Hain saldırılarda ölen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm ülkemizin başı sağolsun.

Sayın Başbakan Gediktepe'deki mevzileri gezdikten sonra, ''gelip görsünler ondan sonra değerlendirme yapsınlar'' demiş, muhalefet partilerine.

Demek ki askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını son terörist saldırılar Başbakan'a öğretmiş.

''Türkiye Cumhuriyeti içinde sıfır noktasında fedakarca mücadele eden askerlerin gözündeki ışıldıyı gördüm'' diyen ve güvenlik güçlerinin moralini bozmak, ancak terör örgütünün işine yarayacağını söyliyen Başbakan, Genel Kurmay Başkanlığı'nın kozmik odalarında hakimler cirit atarkende böyle mi düşünüyordu? Taraflı medyada ve Tv ekranlarında askere edilen hakaretler, TSK'yı halkın gözünde küçük düşürmek için medyatörlerin verdiği mücadele ülke yararına mıydı? Yoksa terör örgütüne cesaret mi veriyordu?

Sayın, Başbakan ''Terör örgütünün kimin taşeronu olduğunu aziz milletim biliyor'' diyor. Acaba bu taşeron ABD ve CİA mı? Yoksa İsrail ve Mossad mıdır? Belki de ikisi işbirliği içindedir. Aziz Millet bu sözlerden bunu çıkarmaktadır.

Davos'ta one minute la başlayan Başbakan'ın İsrail politikası, Büyükelçi kriziyle gerilmiş ve Gazze'ye yardım konvoyuna İsrail'in saldırısıyla doruk noktasına çıkmıştır. ABD ile BM'de İran'a yaptırım oylamasında Türkiye'nin hayır oyu vermesi, Brezilya, Türkiye ve İran'ın uranyum takas antlaşmasını imzalamaları sonucu ABD'nin ve küçük biraderi İsrail'in hiç hoşuna gitmemiştir. Nitekim baskılara dayanamıyan Brezilya üçlü anlaşmadan çekildiğini beyan etmiştir.

Bir ülke uluslararası siyasette rol almak veya ağırlığını koymak istemesinden önce iç dinamiklerini, caydırıcılık gücünü, moralitesini ve ekonomisini en üst seviyeye getirmek zorundadır.

Ülkede Cumhuriyetin tüm kazanımlarını alt üst ederek, dışişlerinin iyi yetişmiş tecrübeli veya emekli olmuş baş konsoloslarına ve büyükelçilerine alaycı bir tarzda ''monşerler'' diye küçümseyen bir devlet anlayışıyla yola çıkarsanız, uluslararası arenada size kimse rol vermez, ancak sizden taviz koparırlar.

Dolayısiyle, terör örgütünü her zaman karşınıza çıkarmaktan geri kalmazlar.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..