Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Sanat Enstitüsü yapı bölümünden 1967 yılında Denizli'den mezun oldum. Buca Mimar Mühendislik Özel Yüksek Okulunda başlayan yüksek öğrenimim sonra bu okulun EÜ Mühendislik Fakültesine dahil olmasıyla Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümünde öğrenimim 80 yılına kadar devam etse de bitmedi. Buna belki benim mühendisliği hiç sev..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 

Bu blog yazarının şu anda bir blog önerisi bulunmamaktadır.

 
Tekinsiz bir gece, dört idam

Cumhuriyet tarihi bir yerde Türkiye aydınının, devrimcisinin cezaevi anılarının ve ölüm karşısından bile inançlarından taviz vermeden onurlu duruşu gösterebilen insanlarının inandıkları değerler için savaşımlarının tarihidir. Sanırım bu 'bir yerde' kurtuluş savaşı öncesinden bu yana Türkiye halkının aydınlık gelecek kavgasının destanıdır. Selam olsun o hikayenin bütün kahramanlarına. Selam olsun celladının gözlerinde korkunun eserini göremediği korkusuzca inandıkları dava için canını veren yiğit insanlara. Onların kavgasının bir parçası olmaktan her zaman onur duydum. Öykülerimin çoğunda o yaşamların içinden kimi yaşanmışlıkları yansıtmaya çalışırım. Çünkü benim için Türkiye gençliğinin geleceğine bıraktığı en onurlu mirastır o anılar. Yazdıklarınız bende bu duygu ve düşünceleri uyandırdı; paylaşmak istedim.

29 Ocak 2015 05:59
Mustafa Kemal’e çeşitli saldırılar üzerine bazı düşünceler

Merhaba Vildan Hanım. Az önce durumumda On Kasımla ilgili bir anımı paylaşıp Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamladım. Bugün On Kasım Atatürk adını kullanıp Türkiye Halkına onca zulüm yapanları veya Cumhuriyetin kuruluş yıllarının özellikle sonlarına doğru Dersimde Kürt Halkına yapılan katliamı gösterip Mustafa Kemal'e saldırmak isteyenlere inat Kurtuluş Savaşının büyün önderi bugün hala hiç karşılıksız Türkiye Halkının büyük çoğunluğunun gönlünde saygı ve sevgiyle yer alan Kurtuluş Savaşının önderi ve Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamlarken benzer kaygıları ve düşünceyi barındıran yazının için sizi de kutluyorum. Yazınızı çok beğendim.

10 Kasım 2014 12:24
Mustafa Kemal’e çeşitli saldırılar üzerine bazı düşünceler

sayfama düşen yorumlardan çıkardığım; özellikle seksen öncesi siyasi yelpazenin bir tarafında yer alanlar o yıllarda "Kemalist algının etki alanına girdikleri için" çok derin bir mahcubiyet ve pişmanlık yaşıyor gibiler. Atmış dört yaşındayım. İyi kötü kitap okumuşluğum, araştırmışlığım ve seksen öncesi kimi demokratik örgütlenmelerde çalışmalara katılmışlığım da var. Ama "Kemalist algı" ne ifade ediliyor anlamış değilim. Eğer "Kemalist algıdan" anlatılmak istenen bugün sıkça söylenen "Atatürkçülük veya Kemalizm" ise; algı yaratacak öyle bir ideolojinin varlığına hiç bir dönem inanmadım. Yok eğer "Kemalist algıdan" kasıt Mustafa Kemal'in başını çektiği 'özellikle' kurtuluş savaşı ve o sürecin etkileriyse; o 'algı' gerçekten çok özeldir ve adına 'kurtuluş savaşı' denen bir süreçte halkın güven duyduğu bir önderle kendi gerçekliği içinde yer almasının ifadesidir. Bugün adına çözüm süreci denen sürecin; daha doğrusu özellikle son zamanda yoğunlaşan ve Kobane ile somutlaşan sürecin doğru an

26 Ekim 2014 06:56
 
Toplam blog
: 182
: 232
Kayıt tarihi
: 12.02.13