Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Eğitim
 

ANMAK YETER Mİ?

-Pencerelere bayraklar asıldı mı?

-Evet

-Whatsapp durumunda Atatürk ve Türk bayrağı paylaştık mı?

-Evet.

-Peki, facebook, instagram ve bilmediğim ama sizlerin kullandığı diğer sosyal medya platformlarında?

-Tabi ki evet.

Tebrikler anma görevini başarı ile yerine getirdiniz. Peki, bizler 101 yıldır bu yolcuğu ve Atatürk’ü anlayabildik mi?

-…!

Atatürk’ü anlamaya Türklük nedir sorusuyla başlasam nasıl olur?

Sizce Türklük nedir? Siz bunu düşünürken ben Atatürk için Türklük nedir onu yazmaya çalışacağım. Atatürk “Türklük benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır” diyor. O halde Atatürk’ü anlamak demek Türklüğe güvenmek, atalarımızın evladı olmaktan mutluluk duymak değil midir?

Atalarının evladı olmak ne demek? Atatürk atalarının evladı olmayı nasıl tanımlardı? Aslında tanımlamış. 22 Eylül 1919’da Sivas’ta General Harbord’a “Biz emperyalistlerin eline düşen bir kuş gibi yavaş yavaş ve sefil bir ölüme mahkûm olmaktansa, babalarımızın oğulları olmak sıfatıyla vuruşa vuruşa ölmeyi tercih ederiz” diyecektir. Bu söz bizi tam bağımsızlık anlayışına çıkarmaz mı? Manda ve himayeyi reddeden sadece Türklüğe dayanan ve Türklükten güç alan tam bağımsız Türk devletini vurguluyor. Atatürk’ün arkasında bıraktığı devlet tam olarak bu değil midir? Hiçbir devlete tâbi olmayan, iç ve dış düşmanlara karşı güçlü, ekonomik bağımsızlığı olan milli bir devlet. İç düşman demişken bu konuya da bir iki satır ayırmak istiyorum. Bulunduğu yerde toplu taşımayı ücretsiz yaptı diye, organik tarım yapıyor diye sempati duyulan bir şahıs belediye binasındaki tabelada yer alan T.C. ibaresini kaldırdığında iç düşmanlık yapmış olmaz mı? Veya ülkemizin en önemli iç sorunlarından biri olan terör örgütünün sözde bayrağı altında şarkı söyleyen bir şahs Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet etmiş olmaz mı? Tam bağımsızlığa ve Türklüğe dil uzatan, el uzatan her kim olursa olsun sempati duymak Atatürkçülük ile aynı kefeye konulabilir mi? Ya istiklal ve ölüm diyen bir liderin yolunda olduğunu söyleyen bizlere sorulacak daha nice soru var ama şimdilik bu kadar yeterli olabilir.

Son olarak her fırsatta açtığın yolda gösterdiğhedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim dediğimiz liderin yolunda yürüyor muyuz gerçekten? Birey olarak o yolun neresindeyiz?

 

 
Toplam blog
: 17
: 432
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

Tarihçi ..