Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '14

 
Kategori
Sinema
 

Anna (Mindscape)

Anna (Mindscape)
 

Anna (Mindscape)


Jorge Dorado'nun yönetmenliğinde 99 dakikaya sığan mükemmel kurgu. Mistik havası içinde kendine hapseden film, olası sonuçların çokluğu ve küçük şaşırtmacaların varlığı ile harika bir seyir zevki sunuyor.

John (Mark Strong) anı dedektifidir. Yani insanların anılarına girebilir ve o anıyı araştırabilir. Kişisel sorunlar nedeniyle John iki yıl çalışamaz ve sonrasında karşısına Anna vakası çıkar. Paraya da ihtiyacı olduğu için vakayı kabul eder. Böylece akıl almaz bir zihin oyunu başlar. Anna vitamin hapları yutmaktan başka hiçbir şey yemez ve içmez. Geçmişteki problemleri de John'a söylenmemiştir. Vakanın derinliklerine indikçe çok tuhaf gerçeklerle John karşılaşacaktır.

Kurgusu, fantastik ve mistik havası ortaya izlemesi keyifli harika bir çıkartmıştır. Bu filmi izlemeye başlarken çok da iyi bir olmadığını düşünüyordum. Vakit kaybı olup olmayacağından şüpheliyken önyargılarımın tamamen yıkılması ayırca güzel oldu. Psikolojik etmenlerin film içine çok güzel dağılması, görüntülerin buna uygun olması izlemesi güzel bir ortaya çıkartmış.

Sorularınızın tamamı cevaplanmayacak. Maalesef anılar her zaman bu kadar net olmuyor...

Patlamış mısırınızı hazırlayın. Arkanıza yaslanın.

Son. 

 
Toplam blog
: 23
: 780
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Bir metalurjist metallerden kurulu dünyasında. ..