Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Opera / Bale
 

Anna Netrebko

Anna Netrebko
 

Idomeneo operasını duymuşsunuzdur. Poseidon, Buddha, Hz.İsa (a.s) ve Hz.Muhammed'in (a.s.) kesik kafalarının yer aldığı bir sahne yüzünden protestolara hedef olmuştu. Bizde de polis koruması ile sahnelenebilmişti. Orjinal metinde olmayan o sahneyi taa ikiyüzyıl öncesinden bir sahne direktörü eklemiş operaya. Mozart'ın bile kemiklerini sızlatacak bir işgüzarlık işte. Neyse, konumuz Anna Netrebko. Operadaki aryaları başka sopranolardan da dinledim ama Netrebko bir başka söylüyor sanki. Tarz sahibi hatun, belli.Ses de var güzellik de.Albümlerini bulmak için İstanbul'u altüst ettiğim nadir sanatçılardan biri. Biyografisini okuyunca daha bir sevmiştim.Gerçek bir Sinderella öyküsü onunki.

Kirov Operası'nın bulunduğu tiyatro binasında temizlik görevlisi olarak çalışırken keşfedilmiş. Yeteneğini gören hocalarının onu ''magazin gülü'' yapmaya niyetleri olmadığı belli ki Figaro'nun Düğünü ile kariyeri başlamış. Şarkıları da ''bakkal şarkısı'' değil haliyle. Ağır opera eserlerine günümüz kıyafetleri ve ortamı ile çektiği klipleri ile geniş halk kitlelerine sevdirmiş kendini. Manon, La Traviata, Don Giovanni'den aryalara çekilen kliplerini bulursanız lütfen izleyin.

Bizde pek bilinen biri değil ama dünya çapında sesi, yorumu, güzelliği ve mütevaziliği ile kendini kabul ettirmiş bir sanatçı Netrebko. Bugün Viyana'da konseri var iki gün sürecek programı.Önümüzdeki Haziran ayı bile dolu. Birçok ödülü var. TIME dergisi tarafından da bu yılın en tanınmış kişileri listesinde yer alıyor. Kimseyle kavgası olmayan, polemiğe girmeyen, işini severek yapan bir sanatçı Anna Netrebko. Küçük hesaplarla kirlenmemiş ruha sahip sanatçıların şarkılarını dinlemek ayrı bir keyif. ''İnce'' işlerle meşgul olanların adisyonlarını magazin programlarında bol bol inceliyoruz malumunuz. Sadece sanatını icra edenler zaten belli oluyor. Yüzüne bakınca gözlerindeki tertemiz pırıltıyı görmemek mümkün değil. Yerlisi yabancısı yok bunun. ''Gusto'' sahibi insanların sanatçılıkları da bir başka oluyor bence.Blog yazarken genelde onun cd lerinden biri oluyor sette. İlham perim oldu sanki.

Hayatınızda böyle güzelliklerin her daim olması dileğiyle efendim...

 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..