Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '15

 
Kategori
Hamilelik Öncesi
 

Anne adayını d0ğumda rahatlatmak için 10 temel yöntem

Anne adayını d0ğumda rahatlatmak için 10 temel yöntem
 

Konu doğum sırasında doğum yapacak kadını rahatlatmak olunca, çoğumuz çaresiz hissediyoruz, Yapmamamız gereken şeyleri bildiğimiz gibi, yapmamız gereken doğru şeyleri de bilmeliyiz. Burada birkaç fikir var bunları doğum sırasında kullanmaktan çekinmeyin ve sizin için hangisi daha uygunsa onu yapın.
 
1. Onu rahatlatmak ve stresini atması için yüzüne masaj yapın.
2. Ona her saat başı banyoya gitmesini hatırlatın. Dolu olan mesanesi sadece rahatsız etmez aynı zamanda doğumun gecikmesine sebep olabilir.
3.  Boynuna ve yüzüne güzel, yumuşak bir şekilde soğuk kompres yapın, yüzünü arada bir, hafifçe yıkaması iyi hissettirebilir.
4. Sıvı tüketmesine ve eğer sağlık uzmanı onaylıyorsa yemek yemeye de teşvik edin. Yemek ve içmek doğum maratonunda kullanılacak enerjiyi geri kazanacaktır.
5. Onu doğumun gelişimi, ilerlemesi için pozisyon değiştirmesine teşvik edin. Bazı pozisyonlar acıyı azaltacak, bazıları belki de daha çok acı verecektir. Hangi pozisyon onun için uygunsa onu uygulayın.
6. Eğer sırtı ağrıyorsa sırtında küçük bölgelere ( veya nereye isterse ) ne kadar sert olmasını istiyorsa o kadar sert bir şekilde  ellerinizle masaj yapın. Ayrıca bu masajı o elleri ve dizleri üzerindeyken yapmanız acıya karşı koymasına yardım edecektir.
7. Yanında bulunun. Hatta o kendine dokunulmamasını istediğini söylese bile, yanında olmanız onun için çok önemli. Sadece onun yanında olun böylece o sizin onun yanınızda olduğunuzu hissedebilir ve sözlü olarak onu cesaretlendirin.
8. Duş almayı deneyin yada küvette uzanmayı. Doğum esnasında suyla temas çok iyi bir ağrı kesicidir.
9. Kol ve bacakları korumaya yardımcı olmak için sıcak bir yastık kullanın  , pirinçle doldurulmuş bir çorap ya da beli için sıcak bir battaniye kullanın.

10. Ona neden bunu yaptığını hatırlatın: Bebek için!
 
Toplam blog
: 11
: 626
Kayıt tarihi
: 28.05.14
 
 

22 yıllık hemşireyim ve halen Nutrisyon Hemşiresi olarak görevime devam ediyorum. 2 yıl boyun..