Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Anne Adaylarının Dikkatine! (2. Bölüm)

Anne Adaylarının Dikkatine! (2. Bölüm)
 

Eğitimlerde anne ve babalara öğretilen konular nelerdir?

Doğum öncesi eğitimler de; Hamile pilatesi, anne sütü ve emzirmenin önemi, bebeğin odası, bebek alışverişi, doğum çantası, gebelik süreci, doğuma hazırlık gibi eğitimler veriyoruz. 

Doğum sonrasında; Bebek bakımı ( alt, cilt, ağız, göz, sünnet, banyo, masaj), bebeğin odası ( yatağı, eşyaları),bebeğin beslenmesi ( emme ya da biberon ile beslenme), bebeğin giyimi, emzirme, anne sütü, süt sağma, tırnak kesimi, ilk yardım, gaz problemi, annenin beslenmesi, prematüre ve özellikli bebek bakımı ve beslenmesi, sarılık meme bakımı gibi eğitimler veriyoruz. 

Aile büyüklerinin verdiği desteğin profesyonel bir ebe veya hemşire tarafından verilmesinin faydaları nelerdir?

Aile büyüklerinin geleneksel yöntemlere devam ediyor olması, hem bebeğe hem de anneye zarar verebiliyor. Örnek vermek gerekirse; ilk 6 ay anne sütü dışında ek gıda önerilmemesine rağmen hala aile büyüklerinin baskısı ile şekerli su gibi içecekler verilmesi, hormonların etkisi ile memelerde görülen şişliklere masaj yapılması. Bu geleneksel uygulamalar anne-bebek açısından adaptasyon sürecini zorlaştırıp, özellikle sosyal açıdan ailenin uyumunu, daha da önemlisi bebeğin gelişimini ve sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. 

Tam da bu noktada çok sayıda anne-bebek teması olmuş sağlık profesyonelleri, güncel uygulamalar konusundaki pratikleri ve deneyimleri ile ailenin imdadına yetişecektir.  

Aile büyüklerinin tepkileri nasıl oluyor? Sizleri kabullenmekte zorluk yaşıyorlar mı?

Aile büyüklerinin yönlendirmesi ile de fazla sayıda eğitim alan aileler var. Ancak eğitim öncesinde aile büyüklerinden nadiren de olsa böyle tepkiler aldığımız oluyor. Ancak eğitimler tamamlandığında aldığımız sonuçlar;  örneğin, annenin emzirme sorununun çözülmesi, bebeğin kilo alması vb. ailenin bu konudaki fikrini tamamen değiştiriyor.  

Annenin bu süreci rahat geçiriyor olması aile büyüklerinde de bir rahatlama yaratıyor. Dolayısıyla herkese faydası olan bir hizmeti kabullenmek o kadar da zor olmuyor[Simge] 

Yeni doğan bebeklerde karşılaşılan sıkıntılar nelerdir? Hangi aylar kritik olarak görülebilir?

Bebeğin gelişimi sürekli değişiyor. Ancak aile için önemli olan ilk 2 hafta. Bu süreç hem anne-bebek adaptasyonu, bebeğin beslenmesi, annenin iyileşme süreci ve sarılık gibi sıkıntılar içerdiğinden destek alınarak aşılması gereken en önemli dönemdir. Bu aşamadan sonra anne bebeğini tanımayı, ona verdiği mesajları da anlamasını kolaylaştırıyor. 2 haftadan sonra ise başlayan gaz problemleri annelerin en korktuğu süreçtir. Ay ay değişen gelişim sürecinde, annenin ilk 1 ayda iyi bir temel atması, sonraki aylarda yaşanılacak problemler en aza indirgenmiş oluyor. 

Bu hizmetten yararlanmak isteyen bir aile ekonomik olarak iyi bir standarda mı sahip olmalı yoksa orta halli pek çok aile de bu hizmetten yararlanabilir mi?

Bu hizmetler ailenin eğitim almak istediği konular ve taleplerine göre değişiyor. Orta halli tanımı anne ve babanın her ikisinin de çalıştığı bir aileyi tanımlarsa, tabi ki de alabilirler.  

Birazda loğusalık sürecinden bahsedersek anneye bu süreçte de destek olabiliyor musunuz?

Tabiki.  Annenin temel bakımı ve doğum sonrası dönemin huzurla ve güvenle atlatılması için destek oluyoruz. Bu süreçte en çok ihtiyaçları olan şey; beslenme, anne sütünün artması ve dikiş bakımı konularının takip edilmesi. Hekimler bu konularda bilgilendirme yapıyorlar ancak takip süreci için bebek için destek alırken kendileri içinde destek almış oluyorlar. 

Eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak, öneri ve görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki adreslerden bize ulaşabilirsiniz.

ÖĞ.GÖR. TUVANA EROLTU

İnstagram: tuvanaeroltu

İnstagram: tuvanaeroltuilemarkalasma

tuvanaeroltu@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 53
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.16
 
 

Bireysel ve kurumsal eğitimler - kabin memuru mülakat eğitimleri - zarafet eğitimleri - imaj eğit..