Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '19

 
Kategori
Aile
 

Anne Baba Çocuk Sevgi Üçgeni

Oğlum şu an da 20 yaşında olmasına rağmen hala anne baba diyerek kollarımıza atılarak sevgiyi alma talebi bugun  bende anne babalara bir örnek mesaj olarak iletmek  konulara dikkat çekmek isteği doğurdu. 

Çok yoğun olarak çalıştığım zamanlarda kafam da o kadar meşguldu ki iş, ev ,eşim ,kendi annem ve babam ile ilgili o zamana ait yaşadığım sorunlardan dolayı çocuklarla sevgi bağı kuramadım. Yeterli sevgi ne gezer kendime ayıracak sevgim yok . Zaten kendimi sevmiyorum ki oğlumu nasıl seveyim.

En büyük sorunlardan biri de budur kendini sevmeyen kendisi ile barışık olmayan ebeveynler çocuklarına bunu nasıl yansıtacaklarını bilemezler. Hal böyle iken geriye dönüp baktığınızda da onun anne ve babasının da ilişkisi aynı şekildedir. Sevgi ilgi olmayan sürekli tartışma ortamında büyüyen ebeveynler çocuklarına bunu nasıl yansıtacaklarını bilemezler. Zamanla bu değişim bu zamana yansıyor. Biz de oğlumla şimdi tadına vararak kendimize ait zamanları sevgi ve aile birliği içinde geçiriyoruz. Geçmişe takılı kalmadan bulunduğunuz andan derslerinizi alarak yola devam etmek en güzeli.

Anne Baba Okulu olmadığını bildiğim için 20 yıl önce okuduğum nasıl ebeveyn olunur ile ilgili bilgilere sahip olsam da onları hayata geçirmek kolay olmadı. Öncelikle içinizdeki Ben-i  iyileştirerek içinizdeki küçük çocuğa sevgi göstererek onu  ilgi ve sevgi beslemeniz gerekmektedir.  Bunu da ihtiyacınız olan zamana yayabilirsiniz. Öncelikle kendinize ilgi, sevgi, hediyeler başka bir deyişle içinizdeki sevgi bardağınızı doldurana kadar bu süreci tamamlamanız gerekmektedir. İçinizdeki çocuk beslenmediği yaşta hala orada sevgisiz duruyor olacaktır. Yüzlerce  danışanlarımda yaptığımız uygulamalar neticesinde en temel sorun kendi içsel çocukluğudur. Bunlar anne karnından itibaren 0-6 yaş aralığında alınmayan ilgi alınmayan sevgi ve gösterilmeyen değer duygusudur. 

Bir danışan örneği vermek istiyorum sizlere Kendisi çok başarılı bir iş adamı olmasına rağmen o kadar değer-sizlik duygusu ile iç içe olmaktadır ki hala 11 yaşında babasının kendisine almadığı bisikleti düşünerek her şeye sahip olma isteği ile bir milyonluk araba tekne alarak bu duygusunu bastırmaya çalışmaktadır. Hatta o kadar ki oğluna bu sevgiyi vermekte dahi  zorlanmaktadır. Tek uygulamada bunu fark ederek çok büyük bir yol almıştır hayatında. 

Daha sağlıklı anne ve babalar ile  daha sağlıklı düşünceler ve duygular ile çocuklarımız  en temelinde aile birliğinde beslenerek büyüyecektir. 

Öncelikle kendinizi bugun fark ederek sevin anne ve babanızdan göremediğiniz sevgiyi bugun belki de ilk defa kendinize verin. Sarılın değerli hissedin takdir edin kendinizi ve o güzel biricik beninizle ve yine biricik evlatlarınıza doya doya sarılın. Bırakın ev işini bırakın iş yerindeki düşünceleri... Şimdi AN' da olma zamanı tadını çıkarma zamanı..

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 4
: 315
Kayıt tarihi
: 25.04.18
 
 

Thetahealing® Uluslararası Lisanslı Science&Master Eğitmen ve Uygulayıcısıyım. Tüm Dünya da geçer..