Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '15

 
Kategori
Hamilelik Öncesi
 

Anne baba olmaya hazır mıyız?

Anne baba olmaya hazır mıyız?
 

Merhabalar;

Bir bebeği dünyaya getirmeye karar verdiğimiz ilk yerdeyiz sanırım. Peki anne-baba olmaya hazır mıyız?

İçinden evet ben hazırım diyen anne adaylarını duyar gibiyim. Peki bizi ne gibi sorumluluklar bekliyor?

Önce ilk karar verdiğimiz aşamaya gelelim. Eşiniz ile oturup biz bir evlat için hazırız dediğiniz o an, aklımız dan ne kadar güzel şeyler geçiyor değil mi! Evet bence de bu müthiş bir düşünce fakat, anne adayı olarak siz hazırsınız ya eşiniz ?

Erkekler baba olmaya hemen hazır hisetmezler, bebeğimiz doğana kadar onun o kokusunu duyana kadar. Baba olama içgüdüsü kadınlar kadar büyük duyguda hissedilmez. Biz kadınlar dünyaya gelmesini planladığımız andan itibaren onu büyük bir aşkla hisseder ve sahipleniriz. Anaçlık duygusu içimize işler. Fakat baba adayların da aynı şey söz konusu değildir. Doğdukları anda babalık duygusunu hissetmeye başlarlar bu yüzden eşinizin de buna hazır olup olmadığından emin olmanız önemlidir. Çünkü 9 ay boyunca bir sürü naz, kapris, bunalım, aşerme bunları sizinle yaşacaktır. 

Duygusal olarak hazır olduğumuza inandığımız bu duruma peki maddi olarak hazır mıyız? Bir gebeliğin oluştuğu öğrenildiği andan itibaren başlayan maddi süreç kendi ayakları üzerinde durana kadar devam edecektir. Tabiki evlatlarımız için canımız feda. Fakat biz hayatımızı zor şartlarda sürdürürken bir bebeğe bakma imkanına ne kadar sahibiz bunları da düşünmek zorundayız. 

Biz kadınlar annelik duygusunu tadacağımız için o hayal ile toz pembe görürüz herşeyi, gözümüzü aydınaltmaya çalışan eşlerimize düşman kesiliriz. Çünkü erkekler bizden daha mantıklı düşünmek zorudadırlar. Ben baba olarak evladımın istediği hayatı sağlayabilecek miyim diye düşünmeye başlayacaktır.

Evliliklerin ilk aylarında hamile kalınan ilişkiler zamanla boşanmaya kadar gidiyor. Evliliğin en büyük mutluluğu çocuklardır elbette. Fakat şöyle bir gerçek var ki, evliliğin sorumluklarını taşıyamadan bir de bebeğin sorumluluğunu taşımak o kadar kolay olmasa gerek. Evlilğiniz de büyük güven olduğu zaman dünyaya bir evlat getirmek hem kendi geleceğinizi hem de evladınızın geleceğini daha büyük güven altına alacaktır.

Eşler oturup karşılıklı anlaşarak özveri de bulunarak bu büyük mucizeye kara vermedirler. Çünkü yetiştirme yurdunda veya üvey anne baba ile tanışan binlerce çocuk var. 

Fedakarlıklar büyük güven kazanıldığı zaman verilir. Siz önce bu güzel emaneti nasip edecek Allah'a güvenin sonra evlilğinize. 

Allah isteyen her kuluna nasip etsin... Saygılarımla...

 

 
Toplam blog
: 22
: 5090
Kayıt tarihi
: 10.08.13
 
 

Sıradan normal biriyim. Tek farkım hayatla ilgili yaşadığım deneyimleri yazıya dökmemdeki başarı...