Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Eğitim
 

Anne babalar çocuk yetiştirirken hedeflerini unutmamalıdır.

Anne babalar çocuk yetiştirirken hedeflerini unutmamalıdır.
 

Anne babalar çocuk yetiştirirken hedeflerini unutmamalıdır.Özgüven sahibi ve kendine yetebilen bir çocuk yetiştirmek hedeftir.Bu yüzden çocukla geçen zaman her zaman önemsenmelidir.

Çocuklarınızı hatalarına karşı sabır beslemek ve çocuğunuza önemli hayat becerileri öğretmenin önemi ile ev işlerindeki ihtiyaçların giderilmesi arasındaki dengenin sağlanması gerekmektedir.

Çocuğunuzun beceri gelişim düzeylerini takip etmek zorundasınız.Çocuğunuzun bir iş yapmadan önce yapabilme yeteneğini bilmek ve oluşturmak zorundasınız.

Amerikan Peediatri Akademisi ,anne babalara çocuklarına gün içinde  iki saatten fazla televizyon izlemelerine izin vermemelerini ,buna kısıtlama getirmelerini öneriyor.Televizyon ve ya bilgisayarı iki saatten az kullanan çocuklarda yaratıcılık gücü arttığı gözlenmiştir.

Spor yapan anne baba ve çocukların kalp ve beyinlerinin canlandığı gözlenmiştir.Bu yüzden hareketli olmak yaratıcılığı arttırmaktadır.Anne babalar çocuklarına nasıl aktif olabileceklerini öğretmelidirler.Çocuğunuzun aktivitelerini övün.

Anne babalar kendinize boş zaman sağlamak için televizyonu kullanmayın.Çocuğunuza yemeğini televizyon karşısında vermeyin.

Anne babanın pozitif ve negatif tutumları çocuklarına da davranış yönünden yansıyacaktır.Anne baba ne kadar pozitif olursa çocuğu o kadar olumlu etkiler.

Anne baba kontrolu her zaman elde tutmak zorundadır.Çocuğu ne kadar azarlarsanız ne yapması gerektiğini o kadar anlamaz.Açıklayın, nedenini anlamak zorunda ,nedeni anlaşıldığında çözüm yolu oluşturulur.Çocuğunuza kesinlikle vurmayın.Nedenini anlamadığı için sadece dayak aklında kalacaktır.

Çocuklarınızı suçlamayın,utandırmayın,kişiliklerine zarar vermiş olursunuz.Çocuğunuza sohbetlere katılma imkanı sağlayın.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..