Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '14

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Anne-Babalara Yaz Önerileri

Geçen gün Fikir Annesi.com’dan aradılar ve Posta Anne Çocuk Gazetesi için Tatil önerilerimi yazmamı istediler. Bugün bu yazımı sizlerle de paylaşmak istedim.

Sevgili  anne-babalar tatile çıkmadan önce çocukları sağlık kontrolünden geçirmeyi ihmal  etmeyin. Çocuğunuzda alerji/astım,  diyabet v.s gibi kronik hastalıkları varsa  devamlı  kullandığınız  ilaç  ve/veya  aletleri  ve  acil  durumlarda  kullanılacak tedavileri  mutlaka  yanınıza alın.

Güneş sadece zararlı olan bir şey değildir. Yüksek faktörlü ürünü çocuğumuza evde sürersek D vit’den faydalanamamış oluruz. Bunu önlemek için, evde düz-faktörsüz nemlendirici sürüp, 5-15 dak. güneşlendikten sonra faktörlü ürünü sürmeniz uygundur

Güneşte  sıvı  kaybını  önlemek için bol  sıvı  tüketilmeli,  10-16 saatleri  arasında  direk  güneşte  durulmaması  ve  şapka-tişört  gibi  güneşten  koruyacak  giysilerden yardım  almanızı  öneririm. Güneş  çarpması  olduğunda  çocuğu  ıslak  kompreslerle  soğutmak,  ateş  düşürücü  vermek,  bol sıvı içirmek  ve  gereğinde  sağlık  kuruluşuna  başvurma  gerekir.

Tatil programı yaparken gittiğiniz  otelde  çocuğunuza  uygun  kıvam-şekil  ve  lezzette  yemekler olduğundan  emin  olun,  bebeğinizin  besinlerini kendiniz  hazırlıyorsanız  ısıtma-saklama için  hijyenik  bir  ortamın olduğundan emin  olun.  

Kaynak: http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/anne-babalara-tatil-onerileri/808

 

Bu  makale de  ilginizi çekebilir:

Kansızlıktan Korunmak Mümkün

 

 

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..