Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Aile
 

Anne babasıyla kalmak istemeyen çocuklar ailesinden alınmalı

Anne babasıyla kalmak istemeyen çocuklar ailesinden alınmalı
 

Bazı ailelerde anne babaların çocuklarını zorla evde tuttuğu biliniyor. Muhtaç olduğu ya da korktuğu için ailesinin zulmüne ses çıkaramayan çocuklar aileden sorumlu bakanlığın ilgisizliği ve duyarsızlığı nedeniyle dayak, hakaret, kötü muamele ve işkence ile büyüyorlar. Bakanlık veya emniyet sadece dışa yansıyan olaylara bakıyor ama aile kapalı kutu. Çeşitli nedenlerle evlerde yaşananlar dışarı yansımıyor. “Kim duyacak/bilecek diyen kötü anne babalar çocuklarına zulmediyorlar.

Örneğin okullarda çocuklara çeşitli numaralar verilerek gizli yoklamalarla ailelerinin onlara nasıl davrandıkları öğrenilebilinir. Veliler bu prosedüre istediği kadar itiraz etsinler. Onlar bu ülkenin, yani hepimizin çocukları, eğitimin parçası dersiniz.

Çocuklar nazik beden ve ruh yapılarıyla korunması gereken toplum bireyleridir. Bizler çocukların anne babalar tarafından eğitilip büyütülmelerine karşıyız. Kendi düzenimizde bu iş için devlet birimleri kuracağız. Çocukları uzman yetiştiriciler büyütecekler. Ancak şimdi yine de bir şeyler yapılabilir. Ailesinden baskı ve kötü muamele gören çocuklar alınarak devletin birimine yerleştirilir.

Anne baba sevgisi mutlaka alınması gereken bir sevgi değildir. Ve denildiği gibi çocuk sevgi ile de büyümez. İhtiyaçlarını sağlarsınız mışıl mışıl büyür. Yavrusunu öpmeyenlerin çocuğu katil mi oluyor? Biz anne baba çocuğuna sevgi göstersin derken çocukları değil anne babayı düşündüğümüz için bunu söyledik. Bazen küçük bebeklerin sütannesinde ya da başka bakıcı kadınlarda sorunsuz büyüdüğüne şahit olduk. Yani çocukların sevgiye ihtiyacı yok, anne babalarının çocuklarını sevmeye ihtiyaçları var.

Çocuklar, gençler, genç kızlar evden kaçıyorlar, neden acaba? Ülkemizde on binlerce çocuk/genç kayıp. Bu, ailelerin çocuklarına kötü davrandığını gösteriyor. Birileri benim çocuğum diye el kadar yavruları dövsün aileden sorumlu bakan da mecliste nutuk atsın. Çocukları dövmek suçtur, kendi çocuğun bile olsa yapamazsın. Devletin ülkenin çocukları üzerinde koruyucu rolü olmalı. Anne babanın çocuk üzerinde hakkı falan yoktur.

Ev ev dolaşıp çocukların dövüldüğünü tespit edemezsiniz. Komşular adamla kötü olmamak için görseler bile saklarlar. Dayak ve kötü muamele bu zavallı yavrucaklarda beden ve ruh olarak travma yaratır. Çocukların sağlıklı gelişimini engeller. Yapılacak şey basit. Önceden haber vermeden çocuklara kompozisyon olarak ya da anket gibi ailelerinin kendilerine nasıl davrandığı sorulur. Kâğıda isim yazılmaz ama hangi kâğıdın kimden alındığı gizlice izlenir. Kime ait olduğu belli olmadığı için çocuk her şeyi dökecektir. Bu bir fişleme değildir. İsteyen istediği yere itiraz etsin. Çocukların korunması amacıyla yapılmış eğitimin bir parçasıdır.

Anne babalar çocuklarına istedikleri gibi davranma hakkına sahip değildirler. Çocuklardan alınan bilgilere göre eğer gerçekten ortada ciddi bir durum varsa çocuk ailesinden alınır. Böylece ülke çapında belki binlerce çocuk işkenceden kurtarılır. Kötü muamele dövmekten beterdir. Çocukların psikolojileri bozulur. Kötü muamele dayak kadar önemlidir.

Ayrıca sorunlu ailelerde de çocuklar aileden alınmalıdır. Ailesiyle sürekli kavga eden, sürekli sorun yaşayan çocuklar da ailelerinden alınmalıdır. Bazı aileler gerçekten yılan yuvası gibidir. Böyle bir yerde bir yavru serçenin güvenliği yoktur. Devletin böyle bir uygulaması sonucu çocuklarının ellerinden alınacağı korkusu aileleri yola getirmede etkili olacaktır. Hiç kimsenin çocuklara kötü davranmaya hakkı yoktur.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..