Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

ANNE ESTETİĞİ DİYE BİR ŞEY VAR!

ANNE ESTETİĞİ DİYE BİR ŞEY VAR!
 

Hem hamilelikte hem de doğum sonrasında vücutta meydana gelen hormonal değişim, kilo alınıp verilmesi, hareket azalması, süt verme, süt pompası kullanma, anne iken artan iş yükü, değişen sosyal yaşam...vs gibi birçok neden kadın vücudunda istenmeyen deformitelere yol açar ve bu kadında depresyona kadar giden ciddi can sıkıcı durumlara sebep olur.

 

Bu can sıkıcı durumlardan kurtulup kendini daha iyi ve özgüvenli hissetmek isteyen kadınların sayısı ve bize başvurusu da gün geçtikçe artmakta.

 

Çok genel adıyla Amerika' da ''mommy makeover'', ülkemizde de ''Doğum Sonu Estetiği''...aslında bir ''Anne Estetiği'' :)

 

Anne estetiği için ideal zaman süt vermenin kesilmesinden 6 ay sonrasıdır; karın estetiği, meme estetiği, liposuction kombine halde uygulanabilir ki bu prosedürler plastik cerrahi uzmanlarının ilgi alanıdır.

 

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak bizler de zor-kilolu doğumlara bağlı biraz büyük açılmış, düzensiz yırtılmış doğum kesilerini(epizyotomi), sarkmış idrar torbasını(sistosel), rahmi(desensus uteri) ya da vajina içine sarkmış kalın bağırsağı(rektosel) ihtiyaç durumuna göre tek seansta kombine olarak düzeltebiliyoruz ki bu işlemler hem aksayan organ faaliyetlerini(idrar kaçırma, enfeksiyon, kabızlık gibi) düzeltmede hem de vajina daraltıp sıkılaştırmada oldukça önemli basamaklar.

 

Nadiren de olsa olması gerekenden fazla iyileşen yüzeyden kabarık koyu kırmızı kötü görünümlü sezaryen izleri(keloid formasyonu) ya da bu izlerin içe çökük köşe kısımları da 20 dakikalık hafif anestezi altında eski doğal görünümüne kavuşturulabilmekte.

 

Gebelikte artan melatonin hormonu sebebiyle doğumda koyulaşan ve sonrası koyu kalan genital bölgenin fraksiyone karboksi lazer ile açılması(genital beyazlatma) da günümüzde trend haline gelen bir diğer estetik yöntemi.

 

 

 
Toplam blog
: 45
: 472
Kayıt tarihi
: 10.03.15
 
 

İstanbul'da Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapmaktayım. 1982 Sakarya doğumluyum,..