Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Anne Öğüdü - 2.Bölüm

Bak kızım dedi Fikriye Hanım;

-Bizler her şeyden önce yemek yaparken, sevdiklerimizi beslemenin birlik ve beraberlik ile geçireceğimiz güzel anların, neşeli sohbetlerin, mutlu sofraların hayalini kurarak başlarız yemek pişirmeye. Çünkü değer verdiklerine, eşine, ailene, sevdiğine yaparsın yemeği. Önce sevgini katmalı öyle başlamalısın.

-Ne gibi anne? dedi Hülya. Nasıl yani?

-Bak şöyle mesela dedi oda;
-Allah'ım, bu yemeğimi huzurla yememizi nasip et. Bereketini arttır, nasibi olan kim varsa onlarında yemesini nasip et. Emek veren, kazanıp getirene güç kuvvet ver diye sevgiyle, iyi dileklerle geçmelisin yemeğin başına. Sonra da kesinlikle yemeğinin başından ayrılıp başka şeylere takılma. Sık sık kontrol et, tam kıvamında olması için özen göster. Sende yemek ile birlikte pişmezsen, o yemeğin tadı tuzu, lezzeti olmaz. Kızım bak görüyor musun? Tıpkı insanın hayatının şekillenmesi gibi değil mi? Bir annenin yemek macerası.

-Evet anne. dedi Hülya,
Ne güzel şeyler anlatıyor ne çok şey biliyor diye düşündü içinden.

-Söz ver. dedi Fikriye Hanım. Çözümü bulunacak hiçbir şey için üzülmeyeceksin hayatta. Olmadı, baştan yeniden başlarsın azimle, güçle, sabırla. Hemen pes etmek, bitip tükenmek yok. Elleriyle, kızının dağılan saçlarını düzeltti. Sonra kızarmış gözlerine baktı kızının.
-Bu kekin ismine neden ‘’limonlu anne keki’’ dendiğini anladın sanırım değil mi güzel kızım. Hadi kalk yeniden yapalım ama bu sefer güzel niyetle, sevgimizi, dualarımızı, sabrımızı ve hayallerimizi de katarak. Çok daha güzel olacağına emin olabilirsin kızım. Çünkü bu sefer hamuruna sevgimizi de katacağız. Sevginin olduğu her yer güllük gülistanlık olur değil mi?

 

 
Toplam blog
: 19
: 230
Kayıt tarihi
: 09.03.18
 
 

Ben 53 yaşında evli, iki çocuk, üç torun sahibi bir ev hanımıyım. Ortaokul mezunuyum. Ailevi sebe..