Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '19

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Anne Olmak Güzeldir

Anne olmak çok güzeldir. Anne olmak için doğum yapmış olmak gerekmez. Kadının içinden gelen, doğasında var olan duygular bütünüdür annelik. Kendiliğinden vardır, kimisi az kullanır kimisi çok. Bir kadın herkesin annesi olabilir. Çocuğunun, eşinin, arkadaşının, tanımadığı öylesine karşılaştığı herhangi birisinin sorunlu anında yanına koşarken, ona sarılırken anaçlık öne çıkabilir. Anne olmak kadın olmanın getirdiği nice güzelliklerden bir kısmını kapsayan kutsallıktır.

Anne olmak kapsayıcıdır. Bağrına basmak, yardım etmektir. Sahip olduğumuz kültürde bazen kendinden vazgeçmek ve yorulmaktır. Karşılık almasa da “O iyi olsun yeter” diyebilmektir. Hoşgörü ile unutmak, affetmek ve yeniden yola devam etmektir.

Anne olmak, ne olursa olsun çocuğunu sevmeye devam etmektir. Başarılı da olsa başarısız da olsa, istediği gibi ya da tam tersi de olsa çocuğunu olduğu gibi kabullenmektir. Olmadığı zaman oldurmanın yollarını aramak, çözümler üretmektir. En iyi için uğraşmaktır. Yeri geldiği zaman hayatı ve insanları akışa bırakmayı öğrenmektir. Annelerin bu konuda geç kalmamalarına niyet ederim.

Anne olmak ışık olmaktır. Şifalı yemekler yaparak besleyendir. Yiyeceklere sevgisini koymayı başarırlar. Şifanın ışığını bedenlerimize böylece yayarlar. Nereye gidersek gidelim özlenecek bir kıvam ve lezzeti vardır o ellerin. Nice erkek evlendikten sonra “Ah annemin yemekleri” diye sızlanmaktadır. Eş anne olunca lezzet değişir J. Tüm annelerin ellerine sağlık.

Anne olmak sağlıkçı olmak demektir. Ateş ne zaman çıkar, ne zaman müdahale etmek gerekir bilmek demektir. Hastalığı sağlığı bir doktor olacak kadar okuyarak tanımaktır. İnce ayrıntılara kadar irdeleyip bir bilene kafa tutmak demektir. “Benim çocuğumu benim kadar iyi tanıyamazsın” deyip doktorun tavsiyeleri yerine bildiğini okumaktır.

Anne olmak Oscar ödülünü belirleyen jüri üyesi olmaktır. O bakış ne anlatıyor, hangi hal ve tavrın altında yalan var bilmek demektir. O gün okul yerine nereye gidildiğini eve gelenin kokusundan anlamak demektir. Söylenmeyenleri duymaktır. Mutluluğu, mutsuzluğu sezmektir. Hatta günlükleri okuyup bilinmemesi gerekenleri bilmektir. Merakı dengelemek, eli kolu kontrol etmektir.

Anne olmak sevmektir. Mutlak bir sevgi ile kucaklamak ve bir daha bırakmamaktır. Sevgi dolu bireyler yetiştirmektir. Çocuklarının seçimlerine saygı duymaktır. Onları sıkarak, bastırarak değil özgür bırakarak sevgiyi yaşamalarına izin vermektir. Annelik söz hakkı tanımak, fikirlere açık olmaktır. Çocuğu mutlu iken mutlu, mutsuz iken çözüm üretendir. Anne olmak çok güzeldir.

Yeryüzünde kadın olarak anneliği doğasında getiren tüm kadınlara selam ve saygılarımla,

Ebru Demirhan

Sosyal Medyada "Bilen İnsan" sayfamızdan takip edebilirsiniz. 

www.ebrudemirhan.com

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..