Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Anne sütü değil, insan sütü bankası

Aslında tamamen doğru ve bebek ölümlerini Avrupa ölçütlerinde azaltmak için gerekli olan bir uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından yanlış duyurulması ve "İnsan Sütü bankası" olarak  açıklamak yerine çok derin anlamları olan " Anne " kelimesinin kullanılması ortalığı gereksiz olarak karıştırdı.

Ve  islamiyetin özünü doğru anlamamış ama islamiyet  konusunda kendilerini " Otör" gören bir kesimin ortalığı inletmesi ile ve toplumun bu konuda tutucu ama aydın olmayan bir kesimini de etkileyerek bu çok doğru karardan sağlık bakanlığının  geri adım atmasına yol açmışlardır.

80 li yıllarda bebek ölümleri binde 150-200 lerde iken alınan çok doğru önlemler ve Aile hekimliğine de geçilmesi ile şu anda binde 20 lere inmiştir.

Bir ülkenin gerçek anlamda ilerlemesinin en önemli göstergesi asla parasının çok olması değildir. Bebek ölüm hızı ve anne ölüm hızı başta olmak üzere bu tip sağlık ölçütlerinin düşüklüğüdür. Ülkemizin her yanı gökdelenlerle dolu olsa, herkesin altında son model arabalar olsa , her taraf fabrikalarla dolu olsa  vs. ama bebek ölüm hızı çok yüksekse biz asla gelişmiş bir ülke olamayız. Gerçek gelişmişlik bu bahsedilen sağlık ölçütlerinin düşük olmasıdır.

Örneğin Afrika da bir kabilede mümkün değildir ama bu sağlık ölçütleri bir şekilde düşük olmuş olsa o kabilenin daha gelişmiş olduğunu söylemek bence mümkündür.

Çünkü bütün bu paraların amacı nedir? İnsanları daha sağlıklı, bebekleri küçüçükken ölmeyen , anne ölümleri çok az olan bir toplum oluşturmak değil mi ?

Avrupa da bebek ölüm oranı binde 5 lerdedir.  Bu oranları yakalayabilmek için alınması gereken önlemlerden belki de  en önemlisi , ölümleri engellenemeyen çok düşük doğum ağırlıklı prematür bebeklerin ölüm oranlarını düşürmek için bu insan sütü bankası projesinin mutlaka uygulamaya konulması gerekir.

Önemli olan şudur ; 1000 gr. cıvarında olan,  erken doğan ve ölüm oranı çok yüksek olan bu bebeklerin mutlaka bir şekilde insan sütü ile beslenebilmesidir. Bunu başarabilmek için bu muhteremlerin başka bir projesi varsa buyursunlar söylesinler.

İslamiyeti bu şekilde bağnaz gösteren ve insanlarımızın müslümanlıktan soğumasına yol açan bu tür görüşler acaba kime hizmet etmektedirler ?

İslamiyetin bu kadar bilime açık olduğu aşikar iken çıkıp bu şekilde çağdışı konuşmalar yapmak tek kelimeyle ayıptır ve inanın müslümanlığın özünü bilenler bunu hemen anlayacaklardır ki günahtır.

Neden günahtır? Çünkü bu proje engellendiği takdirde inanın çok sayıda parmak çocuk denecek boyulardaki bebekler hayatlarını kaybedeceklerdir. Bu ölümlere yol açacak şekilde bu projenin engellenmesi İslamiyete uygun olabilir mi ? Ayrıca  ülkemiz bebek ölüm oranı asla Avrupa ülkeleri seviyesine çıkamıyacaktır.

Derhal gerçek din adamlarımızın olaya müdahalesini acilen bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..