Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlık
 

Anne sütü ve diğerleri

Anne sütü ve diğerleri
 

ANNE SÜTÜDÜR İNSANI HAYATA BAĞLAYAN VE ONUN SAĞLIKLI BİR İNSAN OLMASINA VESİLE OLAN....


Anne sütü besin değeri en yüksek olan, özellikle memeli hayvanlarda ve insanlarda yeni doğan yavruların, en vazgeçilmez besinidir. Bu besin veya gıda, gerçekten insanlar ve diğer canlılar için, bir yavrunun büyümesi ile gelişmesinde çok önemli rol oynar. Örneğin bir insan yavrusunun belli bir döneme kadar, anne sütü ile beslenmesi ve diğer faydalı besinleri tüketmesi gerekir.Bu şekilde yavru gereken tüm vitaminleri ve daha bir çok besin değeri yüksek gıdaları almış olur. Bu şekilde de büyüme ve gelişmesi sağlanmış olur.Büyümede özellikle büyüme hormonun çok etkin rol oynadığını unutmamalı ve bu hormonun çalışmasını sağlayan besinleri ve vitaminleri almalıyız. Gerekirse hekim kontrolünde, gerekli tetkik ve analizlere göre de, büyüme hormonunun çalışmasını engelleyen sebepleri ortadan kaldırabiliriz.Bu şekilde büyümenin önündeki en büyük engeli de bertaraf etmiş oluruz.

Peki Anne sütü nasıl oluşur. Ne gibi bir süreçten geçer. Şöyle ki; anne sütü bir yavrunun dünyaya gelmesiyle birlikte, annenin göğüslerine gerçekten mucizevi bir şekilde süt gelmesiyle bu süreç başlar. İşte bu gerçekten çok büyük bir nimettir. Bu bahşedilen nimet anne için çok önem arz eder. İnsana öyle bir sistem verilmiştir ki, gerçekten insan bu duruma çok şaşırır. Gerçekten düşünen ve idrak eden bir insan için bundan çok dersler çıkarılması gerekir. Anne sütü; çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesinde, sağlıklı olmasında ve dişleri ile vücudun dirençli olmasında çok büyük faydaları vardır. Anne sütü emen bir çocuk ile anne sütü emmeyen çocuk arasında her yönden fark vardır. Anne sütü emmemiş bir çocuk çoğu yönden zayıf kalmıştır. Ama günümüzde anne sütü değerinde devam sütleri bulunmaktadır. Yine de bunlarda yeterince anne sütü kadar değerli değillerdir. Çünkü son günlerin en fazla gündemde olan konusu, GDO lu yiyecekler olması münasebetiyle, artık tüm alınan yiyecek ve içeceklerden şüphe edilmektedir. Bu yüzden Anne sütünün doğallığı ve çok mükemmel bir değerde olması, gerçekten yeni doğan yavrular için çok daha fazla önem ve ihtiyat arz eder. Genel bir araştırmaya göre de bu devam sütlerinden memnun olanlarda var sayılır. Bu konu üzerinde gerçekten çok ciddi duran firmalar da yok değildir. Bunların da hakkını vermek gerekir. Sonuçta işini doğru yapan herkesin yanında olmak gerekir.Bunun yanında bazı annelerin değişik nedenlerden dolayı sütlerinin olmaması yüzünden eskiden beri süre gelen süt anneye çocuğun beslenmesi için verilmesi de bir yöntemdir. Bu sayede çocuğun durumu her yönü ile korunmuş olmaktadır. O yüzden bazı çcukların süt anneleri olmak gerçekten çok değerlidir. Bu süt anneler; çocuğu kendi evlatları gibi bağırlarına basarak, ona gerekli beslenmeyi sağlamış olurlar. Onların bu hayat yolundaki en önemli temel besini veya gıdayı almalarına büyük katkı sağlarlar. Ve bu şekliyle de, çocuğun gelişiminde çok ama çok önemli bir rol oynarlar.
      Birde diğer sütlerimiz vardır. Bunlarda çocuğun büyüme ve gelişiminde önemli rol oynarlar.Bunlar İnek sütü ve keçi sütüdür. İkisi de faydalı sütlerimizdendir. Bunların yanında bir önemli süt de Eşek sütü bulunmaktadır. Gerçekten araştırmalar eşek sütünün de çok faydalı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunların içerisinde; insanların en fazla tercih ettiği süt, tabii ki inek sütüdür. İnek sütünü anneler; ya köylerden hazır halde, ya da marketlerden, büyük ve önemli firmaların ürettiği sütlerden almaktadırlar. Ama genelde hazır halde olanlar, yani inekten sağılıp alınanlar, daha faydalı olduğu belirtilmektedir.  

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..