Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '17

 
Kategori
Beslenme
 

Anne Sütünü Artıran Besinler

Anne Sütünü Artıran Besinler
 

   Anne sütü, bebeğe ihtiyacı olan bütün besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde en önemli rolü üstlenir. Anne sütü ve özellikle doğumdan sonra gelen ilk sarı süt (kolostrum), bebek için hastalıklara karşı koruyucu olup, bebeğin ilk aşısı olarak adlandırılmaktadır. Bu yüzden de emziklilik dönemi ve beslenmesi oldukça önem taşımaktadır.

  •   Su: Anne sütünün nerdeyse yüzde 85’i sudan oluşuyor. Emziren annelerin bu süreçte normal gereksinimlerinden daha fazla su tüketmeleri gerekiyor. 60 kiloluk bir kişinin günlük tüketmesi gereken su miktarı yaklaşık 2 litreyken, emziren annelerde bu rakam 3-3,5 litreye çıkmaktadır.
  •   A Vitamininden zengin: havuç ve yeşil yapraklı sebzeler, beslenmenizde sık bulundurmalısınız. Özellikle havuç, içeriğindeki fitoöstrojen sayesinde süt kanallarının gelişimine destek olmaktadır.
  •  Arpa:  Süt salınımını artırmaktadır. Memede bulunup, süt salgılayıcı hücrelerden süt salınımını uyaran hormon olan prolaktinin salınımını artırmaktadır. Bunu arpanın çimlendirilmesiyle elde edilen malt içeceğinden temin edebilirsiniz.
  •  Rezene:  İçeriğinde bulunan anethol, dianethole ve photoanethole bakımından zengin olan rezene, anne sütü için gerekli olan östrojen ve prolaktin üretimini desteklemektedir. Aynı zamanda  anne sütü ile bebeğe geçerek sindirim ve gaz problemlerini önlemektedir.
  •  Dereotu ve incirde aynı şekilde süt miktarını artırmak için tüketilebilmektedir.

 

 
Toplam blog
: 17
: 71
Kayıt tarihi
: 30.06.17
 
 

Meltem Bilgen Eslen ; Uzman Diyetisyen adayı,Etik Life Tıp merkezinde danışanlarına hizmet vermek..