Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '11

 
Kategori
Deneme
 

Anneler çocukları için ne ister

Anneler çocukları için ne ister
 

ANNELER ÇOCUKLARI İÇİN NE İSTER..


Anneler çocukları için çok şey ister. Çocukları hastalanmasın ister. Şuruplarını mızmızlanmadan içsin ister. Arkadaşlarıyla kavga etmesin ister. İyi bir mesleği olsun ister. Mürvetini görmek ister. 

Ben de bir anneyim. Çocuklarım büyüdükçe isteklerim büyümeye ve değişmeye başladı. Mesala;merak duygusu her daim olmalı içinde. Ama başkalarının hayatını değil. Görmediği ülkeleri, yürümediği yolları, koklamadığı çiçekleri..Bir örümceğin hayatını, bir boncuğun nasıl yapıldığını.. 

Merak çoşkunun bir parçasıdır.Merak oldukça içinde hep yeniden başlarsın hayata. 

"Haklı olma gereksinimi sıradan insanlara özgüdür" demiş . ALBERT CAMUS. Sıradan bir insan olmasın. 

Nasıl ki; pencereyi açıp dışarı baktığında görürsün yoldan geçenleri, gökyüzünü; insan zaman zaman kendine öyle dışardan bakabilmeli ki "hep ben hep ben" demesin. 

İstemeyi bilsin. İstemeyi bilmek bir meziyettir. En çok da neyi neden istediğini bilmek. 

"Bir şey yiyip içmeden önce ne yiyip içeceğiniz önemli değil, kiminle yiyip içeceğimizi düşünün;çünkü yanında arkadaşı olmaksızın yemek ancak bir arsalana mahsustur" demiş "EPİKUROS". Bu yüzden dost olsun , dostu olsun. Ekmeğini, suyunu paylaşabileceği, beraber türkü söyleyebileceği biri.. 

Aşık olsun. Aşkın sevinciyle kendini sonsuz hissetsin. Aşkın coşkusuyla umarsızlığı yaşasın. Aşkın acısıyla olgunlaşsın, sabretmeyi öğrensin.. 

Ve en çok şunu dilerim : İçindeki çocuk hiç büyümesin. İçindeki çocuğun yaşamasına izin verenlerdir, geriye dönüp baktıklarında anlatabileceği "anı" sı olanlar.. 

Çocuklarımızla güzel anılarımızın olması dileğiyle.. 

 

 
Toplam blog
: 38
: 1229
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

1975 doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümü mezunuyum. İzmir'de yaşıyorum. İlg..