Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Anneler Günü
 

Anneler Günü

Anneler Günü
 

Resim için Hala Oğlu Onur'a teşekkürler


Bütün Annelerin Anneler Gününü Kutluyorum.

Ben 2 yaşından bu yana Annem den ayrı yaşıyorum. o zamanın yaşam şartlarından dolayı babamdan sonra yurt dışına çalışmaya gitti. Abimle birlikte Babennemin yanın da büyüdük. Annemizi izin zamanların da görüyorduk. Sömestri tatillerinde de bir kaç defa gitmiştik. farkında bile değilim.yaşım ilerledikçe daha çok özlem duymaya başladım. Annem geldiği zamanlarda ona bazen yenge dediğim günleri hatırlıyorum. Çünkü yengemlerle karıştırıyordum. Çünkü benzer kıyafetler giyiyordu.

Sizlere Anneler Günü ile ilgil bir yazıyı aktarmak istiyorum.

Amerika'lı küçük bir kız olan Jarvis 1906 yılının 9 Mayıs günü Annesini kaybetmiş, bu ılık Mayıs sabahında, kalbi yanmış tutuşmuştu. Her çocuk gibi O annesinin ölümüne çok üzülmüştü. Geçen günler, haftalar hatta koca bir yıl bile üzün tüsünü unutturamamıştı.
1907 yılının 9 Mayıs günü, annesi için küçük bir anma töreni düzenledi. Annesinin unutulmasını istemiyordu. Bütün annelerin unutulmaması, her yıl belirli bir günde anma törenleri düzenlenmesi için öğretmeninden yardım istedi.
Küçük Jarvis ile öğretmeninin çabaları kısa zamanda olumlu sonuçlar verdi. Böylece, önce Amerika'da başlayan "Anneler Günü" bütün dünyaya yayıldı.

Yurdumuzda da, Türk Kadınlar Birliği'nin girişimi ve önerisi üzerine 1955 yılından beri Mayıs ayının 2'ci Pazar günü
"ANNELER GÜNÜ" Olarak kutlanmaktadır.

Türk anasının, en az diğer ulusların anaları kadar sevilmeye, sayılmaya ve anılmaya değer oldukanısındayız. Evinin işlerini gören, çocuğunu yetiştirip büyüten, tarlalarda çalışan, günümüzün güç koşulları içinde yuvasına maddi olanaklar sağlamak için çaba harcayan, gerektiğinde, silahını kuşanıpyurt savunmasında Türk erkeğiyle omuz omuza savaşan Türk anasının kendisi bu yargımızın kanıtıdır.

Eski Türklerde de kadına çok değer verirlerdi. Kadın evinin işleriyle birlikte ata binmesini, kılıç kullanmasını bilirdi ve devlet yönetiminde söz sahibiydi. Büyük Atatürk "Uygarlık Kadının eseridir" diyerek, kadının toplum içindeki yerini çok güzel bir özdeyişle belirtmiştir.

Türk Medeni Kanunu 17 Şubat 1926'da kabül edildi. Kadınlara birçok sosyal haklar veren bu kanunla bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi yasaklandı. Kdınlarımızın öğretmen, mühendis, doktor, yargıç gibi iş, sanat ve bilim dallarında yetişmeleri olanağı sağlandı.

8 Aralık 1934'de Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı da tanınmak suretiyle, yasama ve yürütmede söz sahibi olmaları, bazı uygar ülkelerde bile hala verilmeyen haklardandır.

Unutulmamalıdır ki, analık kadının en kutsal ödevidir. Doğduğumuz günden başlayıp, bizi besleyip büyüten, yetiştiren ve ölünceye dek üzerimize titreyen annemizi üzmemek, saymak, O'na yardımcı olmak, zaman zaman alacagımız armağanlarla O'nu mutlu etmek de ödevimizdir.

Bu ödevi yerine getirirken alacagımız armağanın büyük, küçük, pahalı yada ucuz olmasının değil bu şekil davranışın önemli olduğunu unutmamalıyız. Bir demet kır çiçeği, bir tek karanfil annemizin kalbini kazanmaya, O'nu mutlu etmeye yeter de artar bile...

İnsanlar arasında beyaz Karanfil şevkatin, asaletin, sabır ve tahammülün simgesi kabül edildiğinden "Anneler Günü"nün çiçeği olrak seçilmiştir. Her çiçek gibi her anne de güzel ve övgüye değerdir.

Alıntı:"Yeni Resimli Bilgi Ansiklopedisi"

Annesiz çocuklar üzülmeyin bu Vatanın bütün anneleri sizin anneniz sayılır. Onlar'ın Anneler Gününü kutlayın. Hem Onları hem de kendinizi sevindirisiniz.


 
Toplam blog
: 4
: 829
Kayıt tarihi
: 27.04.08
 
 

1972 Doğumluyum evliyim, iki erkek çocuğum var. Özel sektörde çalışıyorum.  ..