Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '09

 
Kategori
Anneler Günü
 

Anneler Günü

Bugün anneler günü. Özel günler aslında güzel günler. Ancak bugünleri kutlarken biraz daha özenli olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Televizyonlar ve gazeteler bugünü öylesine abartıyorlarki şu anda annesi olmayan, hiçbir zaman bir anneye sahip olamayan insanları düşünmüyorlar. Bugünlerin ticari olarak, alışverişin canlandırılması için bir neden olarak görülmesi, reklamlarda aşırıya kaçılmasına neden oluyor. Annesi olanlar için güzel olabilir ama ya annesi olmayanlar, ya da Çoçuk Esirgeme Kurumları'nda hiçbir zaman anneye sahip olamayanlar ne düşünüyordur. Ben bunları düşünmeden edemiyorum. Ne zaman bir reklam izlesem, ne zaman gazetelerde boy boy reklamları görsem içim burkuluyor.

Bu nedenlede biraz daha özenli olsak diyorum.

Bu görüşüm babalar günü içinde geçerli.

Bazıları için anne ve baba sözcüğünü duymanın bile ne kadar acı verici olduğunu hatırlayabilsek ve ona göre davransak daha iyi olmaz mı?

Burada daha çok çoçukların düşüncelerini önemsediğimide belirtmeliyim. Yoksul çocukların anneler gününde annelerine hediye alamadıkları için ne kadar üzüldüklerinide unutmayalım. Kaş yapayım derken göz çıkarmakta böyle bir şey oluyor herhalde.

 
Toplam blog
: 35
: 1336
Kayıt tarihi
: 23.08.08
 
 

RESİM ÖĞRETMENİ Emekli resim öğretmeniyim. Kendi atölyemde öğrencilerimle resim çalışmalarıma devam ..