Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '13

 
Kategori
Özel Günler
 

Anneler günü

Yeni bir Anneler Günü daha geliyor...

Bunu bilmemek mümkün değil.  Velev ki unuttunuz.. Daha 1 ay öncesinde çığırtkan satıcılar zaten size hatırlatıyorlar. Ben konuya biraz farklı yaklaşmak istiyorum.

Annenize hediye almak üzere size sunulan seçenekler aslında çok garip...

- Küçük ev aletleri, büyük ev aletleri vs..

Annenize alın ki kadıncağız zaten köle olduğu için işi biraz kolaylaşsın.. Üstelik (gözlemlerime dayanarak söylüyorum) babalar da bu tür bir ev aletini satın alıp çocuklarının eline tutuşturup annelerine verdirttiklerinde işlem tamam diye düşünmekteler..

-Tek Taşlı Yüzük faciası...

Tüm kuyum firmaları her özel günde olduğu gibi illa ki 1-3-5 taşlı bir şeyler almanız konusunda hem fikir... Almazsanız olmaz.. "Anneleriniz pırlanta kadar değerli"  diyerek o iğrenç propagandalarını her daim iştahları kabararak yapmaktalar...(Sanki anneler pırlantadan daha az değerli imiş gibi !)

- Kadını sadece "anne" vasfı ile düşünen kuluçka makinesi zihniyetli insanlar...

 Bu türe göre "anne" olmayan kadın zaten kadın değil.. Bir kadın muhakkak anne olmalı ki görev yerine getirilmiş olsun...

 - En sonda da kaç yaşında olurlarsa olsunlar anne ya da babalarını sonsuzluğa uğurlamış çocuklar var.. Bir de çocuklarını kaybetmiş dünyaları kararmış anne ve babalar.. O'nlar en mahsun ve en hüzünlü grup. Çünkü kapitalist şarlatanlar ev aletlerini, tek taş pırlantalarını kakalamaya çalışmak için reklam çığlıkları atarken bu çoçukların ya da anne ve babaların yüreği sızlıyor. Üstelik bu duyguyu pek çoğumuz da çok iyi biliyoruz...

Biraz komplike düşününce bu tür durumların varlığının farkına varılabiliyor..

Bre insanoğlu .. Titre ve kendine gel !

Biraz hassasiyet.. Biraz incelik...

Ama yok.. Hoyratça... Kabaca...

İşte insanoğlu.. İşte insanımız..! 

 
Toplam blog
: 4
: 379
Kayıt tarihi
: 04.03.13
 
 

İstanbul'da dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümünü biti..