Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Anneliğin kutsal sayılması kadının hayatını olumsuz etkiliyor

Anneliğin kutsal sayılması kadının hayatını olumsuz etkiliyor
 

Kutsal olan tek şey Tanrı ve kutsal kitabıdır, bunun dışında kutsal yoktur; yeryüzünde her şeyi  istediğimiz gibi değiştirip kullanabiliriz.

Anneliğin kutsal sayılması bir canlı meydana getirmesi nedeniyle ona duyulan saygıdır; ama zaten kendisine verilen görev nedeniyle böyledir. Anne dediğiniz kimse kendisinden farklı bir yetenek ve çaba ortaya koyup bunu yapmıyor ki.

Elbette annelik çok önemli, annenin gösterdiği çaba ve fedakârlık övgüye değer ama anne olduğunuz zaman kadın olamıyor, daha da önemlisi hayatınızı yaşayamıyorsanız sorun var demektir.

Bize anlatılan anneliğin kutsallığında annenin sakız çiğnemesi bile ayıptır. Anne oyun oynayamaz, göbek atamaz, sinemalara gidemez, çetleşemez, denize gidemez, dilediği gibi giyinemez, güzellik salonlarına gidemez, şarkı bile söylemesi ayıp kaçar. Bakire kız olduğunda normaldir ama annenin sevgilisi hatta arkadaşı bile olamaz.

Hani zaten özgür değildir ama evlenip çocuk doğurduğu zaman kadının özgürlüğü  biter. Ben kadın olsam şahsen böyle yaşadıktan sonra hiç yaşamam. Şuraya buraya gezmeye gittin "Boyu kadar çocukları var, bir de anne olacak; yakışıyor mu..."gibi mahalle karılarının ve görgüsüz yobaz erkeklerin arkadan konuşmaları insanı deli eder. Valla ben önce bunları tarar sonra da mezarlıkta canıma kıyarım! Böyle yaşanmaz ki! Ne olmuş anneysek! İki velet dünyaya getirdik diye hayatımız olmayacak mı? Kutsalının da, töresinin de...

Ne aşağılık bir dünyaya gelmişiz ya! Çocuk  bezleyeceğiz, pis herifin ayaklarını yıkayacağız! İtoğlu it bir dondurma yemeye bile götürmez. Şeapacaklar yolda beni! Enteller konuşmasınlar, kendilerini kastetmiyoruz. Yazılarımızı kendilerine göre yorumlamasınlar. Türkiye’de kadınların yarısı böyle.

Olmuyor kardeşim, kadın olduğun zaman anne, anne olduğun zaman da kadın olamıyorsun. Bizim kadınlarımız yapamıyorlar. Anneliği abartıyorlar. Anne kutsal falan değildir. Onu diyenler gerici yobaz. Bize verilmiş bir görevi yapıyoruz hepsi bu.  Üstelik cennet falan da istemiyoruz.

Kadınlarımızın bu konuda bilgisiz ve kandırılmış olmaları çok büyük zorluk. Müdahale ettiğinde "Ne diyorsun kardeşim, kendisi istiyor; hayatından memnunlar" deniliyor. Ondan bundan çekinerek sakız bile çiğneyemeyen (çiğnemesin, sakız makız önemli değil ama)  kimse nasıl hayatından memnun olabilir ki!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..