Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '19

 
Kategori
Psikoloji
 

Annem ve...

Annem ve Hayatın anlamı adlı kitabında Irvin Yalom, annesiyle ilgili gördüğü bir rüyadan bahseder ve der ki "aslında yaşamda yaptığım her şeyi onun tarafından görülmek için yapmışım, onun beni görmesi için yapmıışım". En son kitabı Bir Psikiyatristin Anıları'nda ise bazen belki annesinin de kendisinden bir teşekür istemiş olma olasılığını aklına getirerek, bunu yapmamış olmamın pişmanlığını ve üzüntüsünü paylaşır. 

Anne can verendir, yaşamı bize hediye edendir...ilk iletişim, ilk sevgi... ilk öfke...üzüntü...anne yaşamın başlangıcıdır.

Anne başlangıçtır ama tüm yaşam olmak zorunda değil. Başlangıçta bütün öğrettiklerine minnet duyduğunda insan, öğrendiği yaşamın ötesinde başka yaşam şekillerinin de olduğunu görebiliyor ve ancak bunu görebildiğinde büyüyor. "İnsan annesini doğurduğunda, ona ondan farklı davranabildiğinde" büyüyor.

Bundandır anne , en büyük sınavımızdır aslında, çünkü onu kabul edemediğinde bir adım öteye gidemez insan, onu kabul edemediğinde başka dünyaları , başka yaşamları keşfedemez.

Asıl soru siz kabul edebildiniz mi? Siz gidebildiniz mi?

Asıl soru bu kitap sizin kitabınız olsaydı sizin kitabınızın adı ne olucaktı? Siz nasıl tamamlayacaktınız bu  cümleyi? "Annem ve..."

 

 

 
Toplam blog
: 21
: 496
Kayıt tarihi
: 13.12.18
 
 

Psikoloji yolunda bir yolcu... ..