Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '07

 
Kategori
Anneler Günü
 

Annenize duyduğunuz sevginin değeri ne kadar?

Annenize duyduğunuz sevginin değeri ne kadar?
 

13 Mayıs Anneler Günü. Bizi dünyaya getiren, elinden geldiği, gücünün yettiği kadar bizi korumaya çalışan, gerekirse korumak için ölümü bile göze alabilen. Bizimle, çocuklarıyla gurur duyan, sevincimizi, mutluluğumuzu ya da acımızı, sıkıntımızı, üzüntümüzü bizlerle paylaşan. Bize koşulsuz sevgiyi gösteren ve öğreten en yüce varlıklarımız, annelerimizin günü.

Annelerimizi, kendilerine duyduğumuz sevgiyi 364 gün ifade etmeyi , söylemeyi, göstermeyi unutup sadece bir gün içinde bütün bu duygularımızı anlatmaya çalışıyoruz. Böyle bir durum her açıdan ters geliyor bana.

Asıl içimi acıtan ise, annelerimize olan sevgimizi, kendilerine verdiğimiz değeri ifade etmek için bulduğumuz sözüm ona çözüm (başka bir deyişle çıkış) yolu :Maddi değeri yüksek (pahalı) hediyeler.

Kendilerine duyduğumuz sevgiyi, verdiğimiz değeri, alacağımız tek taş yüzük, mutfak aletleri, giyim eşyaları, aksesuar, takı, parfüm ve daha niceleriyle ifade edebilirmiyiz? Bütün bu ve benzeri hediyeler sevgimizi göstermeye yeter mi, yetebilir mi? Sevgimizi, verdiğimiz değeri bu maddi değeri yüksek şeylerle gerçekten anlatabilir miyiz?

Ne zamandan beri canımızdan çok sevdiğimiz kişilere başta annelerimiz olmak üzere duygularımızı, sevgimizi pahalı, göz alıcı hediyelerle göstermeye başladık.

Ayrıca, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları annelerini hiç sevmiyorlar mı?

Pahalı bir hediye mi yoksa sevgi ve içtenlikle yazılmış bir şiir, kompozisyon ya da sadece “Anneciğim” diyerek bütün sevgimizle kendilerine sımsıkı sarılmak ve yanaklarından öpmek mi daha değerli?

En güzel duygularımızı, özellikle de sevgimizi para ile gösterir duruma geldik. Eğer sevgi gibi yüce bir duyguyu bile böylesine metalaştırıp, maddiyatla ölçer bir duruma geldiysek. Kendimizden, insanlığımızdan utanmamız gerekir.

Bütün annelerin, Anneler Günü’nü tüm içtenliğimle kutluyorum. Dilerim, manevi değeri maddi değerinden çok daha yüksek olan, paha biçilmeyecek hediyeleri sadece bir gün için değil bir yıl boyunca sevgi ve saygıyla birlikte alırsınız.

(Fotoğraf:http://www.maksimum.com/annelergünü)

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..