Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '09

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Anneyi Sarhoş Eden Durumlar

Anneyi Sarhoş Eden Durumlar
 

alıntı


"Bebeğin gülümsemesi anneye uyuşturucu etkisi yapıyormuş" diye bir haber okumuştum aylar önce Hürriyet Gazetesinde. Bebek gülümseyince, annenin yüreği ısınıp, beyindeki bazı merkezler harekete geçiyormuş ve doğal uyuşturucu etkisi başlıyormuş. Amerikalı bilim adamları söylüyorlarmış bunu. (Anladım ben, çocuklarım doğduklarından beri leyla gibi gezmemin sebebini:)))

Ey bilim adamları! sadece bebek gülümsediğ zamanmı anne uyuşturcu kullanmış gibi oluyor? İş sandığınız kadar basit değil elbette. Hiç aklınıza gelmeyen, hatta bebek emziremediğiniz için aklınızın ermesi de mümkün olmayan daha pek çok ayrıntı vardır annenin mutluluğu için. Anneyi sarhoş edecek, mesela;

Bebeğin emerken yutkunması,

Bebekle gözgöze gelmeniz, o ağzının aldığı şekil,

Konuşmaya geçmeden önce çıkardığı agu ugu sesleri,

Ayakları

Pembecik topuğudur en çok sizi etkileyen.

Hele ayak parmakları...

Gıdısı, gıdısını kokladığınızda nasıl da geçersiniz kendinizden.

Cennet kokusu derler ya büyükler, doyamazsınız koklamaya.

Ah bir de uyurken mahvederler sizi.

İki elini geriye doğru atmış, uyuyor...

Doyamazsınız o anı izlemeye

Yanına yatarsınız o uyurken,

Soluyup bıraktığı havayı hüüüp diye içinize çekersiniz ya

Sevinçten geçersiniz kendinizden.

Sanmayın sadece bebekken öyleler. Hayır. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar, hiç beklemediğiniz anlarda sizi mutluluktan sarhoş edebiliyorlar. Dün akşam benim olduğum gibi. Altı yaşında benim küçük balım biliyorsunuz. Mutluluk kaynaklarım iki oğlumla birlikte, sık sık oynadığımız bir oyundur kelime üretme oyunu. Sıra Bora'ya geldi ve "y" harfi ile başlayan bir kelime bulması gerekiyor. Hadi bakalım Bora dedik bul bakalım "Y" ile başlayan kelime. Durdu durdu, düşündü veeeee "yezahat" deyiverdi. Nezahat'ı hala yezahat diye söylüyor:))) Gel de kahkahalarla gülme, gel de bitme, gel de sıkma o tombiş yanaklarını. Kahkaha krizimiz bittikten sonra izah ettim tabiki "y" ile değil "n" ile başladığını adımın.

Yaşamayana bu hisleri anlatmak imkansız. Kelimelerin yetersiz kaldığı anlar oluyor hayatınızda çocuklarınız varken. O anları anlatmaya ne kelimeler yetiyor ne bakışlar. Ne kadar anlatsak sevgiyi eksik kalır. Nasıl anlatılır ki, uyuyan bir bebeği, kendi kendine gülümseyerek dakikalarca seyretmek?

Sevgiyle Kalın Dostlar...

Günün Sözü;
İnsanoğlunu bitiren iki kavram varmış. Birincisi; beklenti, diğeri ise belirsizlik...



 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..