Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Antalya - Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı oteller

Antalya - Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı oteller
 

Antalya'da artık yalnızca 5 yıldızlı otellerin olduğu Belek bölgesinden sonra, Kundu bölgesi de hizmete girdi. Kundu Antalya’nın Lara bölgesinin sonunda, Belek ile Lara arası son yılların en çok 5 yıldızlı otellinin hizmete açıldığı bir bölge.

Temalı oteller modasının ilk başladığı yer de diyebiliriz. Gemi şeklinde otel, Topkapı sarayı, Kremlin sonra Venedik şehrine benzeyen, Thailand stili, uçak şeklinde derken tam bilemiyorum ama sanırım 18- 20 tane 5 yıldızlı oteli ile büyük yatak kapasitesi var.

Gazetelerdeki seyahat acentalarının otel ilanlarında baş köşeyi işgal ediyorlar. Bu bölgede sahil kumdur ve deniz de güzeldi, di diyorum çünkü bazı otellerin ihtiyaca cevap vermeyen arıtma tesisleri yaptığı ve bu nedenle denize kirli suların karıştığı söyleniyor.

Kundu'yu ilk görünce insanı hem çok şaşırtan hem de üzen bir görüntü var. Yolun deniz tarafında oteller dizilirken yolun diğer tarafına baktığınızda gözlerinize inanamıyorsunuz.

Yol boyunca en az 10 katlı olmak üzere bütün bir kale duvarı gibi kimi tamamlanmış kimisi inşaat halinde (ne zaman biteceği meçhul) çeşitli kooperatif evlerinden bir dizi var. Burayı madem böyle bir turizm bölgesi haline getireceklerdi, acaba bu evlere neden izin verdiler? Kuşkusuz bu evlerin geçmişi kundu bölgesinin turizm tahsislerinden çok önceye dayanıyor. Ama bir çözüm bulunamaz mı mesela bu büyük şantiye görüntüsünden kurtulabilmek için belediye inşaatların en çok 2 yılda bitirilmesi şartı falan koyamaz mı?

Veya bitmiş ama çirkin görüntü sergileyen evlerin çevre düzenlemesi yapması, ağaç, çiçek böcek neyse göze güzel görünmeyi sağlayacak bir şeyler yapması sağlanamaz mı?

Belediye de biraz yolları ağaçlandırabilir belki, çünkü çok çıplak ve rahatsız edici bir görüntü var. Bu büyük oteller tabii ki kendilerine ait alanları en güzel hale getirmişler. Ama gözlerim Belek'teki o güzel çam ağaçlarını arıyor.

Bazı acentaların burayı sanki Antalya şehir merkezine çok yakın olduğu için 'her an şehre ulaşılabilir' şeklinde sattığını duyuyorum. Şu anda Antalya - Kundu arası herhangi bir toplu taşım aracı yok, kendi aracınız yoksa, iki şekilde şehre ulaşabilirsiniz; ya taksiye bineceksiniz ya da eğer bir acenta aracılığıyla seyahat ediyorsanız acentanın şehir turlarından satın alacaksınız.

 
Toplam blog
: 10
: 6045
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Her şehirde biraz yaşamak varmış. lköğretimi Değirmendere / Gölcük, ortaöğretimi Gemlik'te tamamladı..