Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Antalya Beldibi ve Kemer esnafı çare arıyor

Antalya Beldibi ve Kemer esnafı çare arıyor
 

ANTALYA BELDİBİ VE KEMER ESNAFI BATMA NOKTASINDA


Beldibi ve Kemer Esnafı Çare Arıyor

Antalya Kemer Ve Beldibi Esnafının Çoğu, Sezon

Sonunda Batma Noktasına Geleceği Uyarısında Bulunuluyor

Kemer ve Beldibi esnafının çeşitli nedenlerden dolayı sezon sonuna batmadan sağ salim varmanın yollarını arıyor. Esnafın çoğunluğunun sezon sonunu getiremeyeceği görüşü ağırlık kazanıyor.

Antalya Kemer ve Beldibi esnafı havaların bir türlü ısınmaması, alım gücü yüksek turistlerin acenteler tarafından adeta kendilerinden kaçırılması, yüksek kiralar ve Yunanistan’ın kriz nedeniyle fiyatları aşağıya çekmesinden kaynaklanan Rus ve Alman Turist sayısındaki azalma nedenleriyle sıkıntılı günler geçiriyor.

SİFTAH YAPAMADAN KEPENK KAPATIYORUZ

Kemer ve Beldibi esnafı geçen seneye göre işlerinde % 70 azalma olduğunu belirterek azalmanın nedenleri olarak havaların bir türlü ısınmaması, alım gücü yüksek turistlerin acenteler tarafından adeta kendilerinden kaçırılması, Yunanistan’ın kriz nedeniyle fiyatları aşağıya çekmesinden kaynaklanan Rus ve Alman Turist sayısındaki azalma olduğunu belirtiyorlar. AHA tarafından görüşleri alınan Kemer ve Beldibi esnafı ayrıca kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirterek, dertlerini, “siftah yapmadan dükkân kapatıyoruz. Yıllık 50 bin, 100 bin Euro kira veriyoruz. Mayıs sonuna geldik. Otellerdeki doluluk oranı % 40'larda…” şeklinde dile getirdiler.

YETKİLİLER BATTIĞIMIZDA MI ÇÖZÜM BULACAKLAR?

Ayrıca esnaflar, “zaten çarşıya inen müşterilerin de alım gücü belli… Alım gücü yüksek zengin müşterileri acenteler büyük Center'lara götürüyorlar.” Şeklinde değerlendirme yaptılar ve “yetkililer bizim gibi çarşı esnafını bu tür Center ve AVM'lere daha ne kadar ezdirmeye devam edecekler? Canımıza tak etti artık. Kepenk kapatacak konuma geldik. Sezon sonunda çoğu esnaf batma noktasına gelecek. Zaten önümüzde kaldı 2,5 ay. Ne kazanacağız da kira verip evimize ekmek götüreceğiz?” diyerek yetkililerin Kemer ve Beldibi esnafının sorunlarına bir an önce çözüm üretmesini istediler. 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..