Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
Bayramlar
 

Antalya'da 1 Mayıs kutlamaları ve BDP'lilere tanınan ayrıcalık

Antalya'da 1 Mayıs kutlamaları ve BDP'lilere tanınan ayrıcalık
 

Memleket ‘İleri demokrasi’ye geçtikten sonra, işler tersine yürümeye başlandı.

Örneğin, Antalya’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarında, Ana Muhalefet partisini temsin eden Antalya CHP il örgütü ve partililer, kutlama alanına girerken, en ince ayrıntıya kadar arandılar!

Hiçbir CHP’li tepki göstermedi ve herkes polisin görevini yaptığını sandı.

CHP’liler için titizce(!) görevini yapan polis, her nedense CHP’nin hemen ardından gelen BDP’lileri hiç aramadı. Hatta bazı CHP’li gençler, bizi aradınız, onları niye aramıyorsunuz diye tepki gösterecek oldu, CHP İl Başkanı Devrim Kök gençlere engel oldu.

Dedik ya bir kere ‘İleri Demokrasi’ye geçtik diye… Demek ki toplantı alanında Apo posteri açmak, Biji Apo demek, PKK bayrağı sallandırmak aranmama nedeni olurken, ellerinde Atatürk Posteri ve Türk Bayrakları bulunan CHP’liler aranıyor.

CHP’liler polisin kendilerinde ne aradığını pek anlamasa da, BDP’lilerin aranmamasının nedeni, açtıkları posterler, flamalar, bayraklar ve attıkları sloganlardan hemen anladılar.

Antalya’da 1 Mayıs iki yerde, ayrı saatlerde kutlandı. İlki Güllük caddesinden Selekler önüne kadar yapılan yürüyüş ve parkta günün önemini belirten konuşmalar…

İlk tören saat 11 de başlayıp, 14 civarında sona erdi. CHP’liler buradan ikinci kutlamaya gittiler. O da yakında Barbaros Okulu önündeki meydanda saat 14.30 deydi. Toplanan kısmi bir kalabalıktaki BDP’lilerin CHP’lilere sataşması ve açılımla ilgili ilginç görüşleri damga vurdu.

CHP İl Başkan Devrim Kök CHP’li gençlerin önüne durup, tören alanını birlikte terk ettiler. Geriye de BDP ve az bir azınlık kaldı. BDP’liler kavga çıkaracak kimseyi bulamayınca kısa sürede kendiliklerinden dağıldılar. Bu arada şehir merkezine doğru giden bazı BDP’liler aynı taşkınlığı yapmaya kalkınca, Antalyalılar tarafından hemen çevreleri sarıldı ve ‘ Burası Antalya, siz burada istediğiniz gibi at oynatamazsınız ‘diye uyarılınca, Polis az sayıdaki BDP’liyi olay yerinden uzaklaştırdı.

Gördüğünüz gibi ülkenin geneline yayılan ayrımcılık Antalya’da da kendisini gösterdi.

BDP’liler ayrıcalıklı özellik zırhına bürünürken, CHP’liler polisin hışmına uğradı.

CHP İl Başkanı Devrim Kök Emniyet Müdürünü açıklamaya davet etti ama her hangi bir açıklama gelmedi.

Böylece 1 Mayıs Emekçini, işçinin Bayramı BDP’lilere tanınan hoşgörü ve  BDP’nin gövde gösterisine dönüştü.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..