Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Antalya'da 6'ya 5 kuralı geçerli

Antalya'da 6'ya 5 kuralı geçerli
 

2008 yılının son günleriydi…

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yerel ve ulusal basının karşısına çıkmış, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle yeni projelerini(!) anlatıp, seçim tahminlerini söylüyordu.

Evet, seçimi Antalya Büyükşehir sınırları içinde bulunan 5 merkez ilçe ile birlikte 6-0 olarak alacaklarını, yaptıkları hizmetin karşılığının(!) bu olduğunu anlatıyordu.

Yerel ve bazı ulusal basın mensuplarından çanak sorular soruluyor! O da bu soruları büyük bir zevkle yanıtlıyordu.

Bu basın toplantısından bir müddet sonra 2009 yılının ilk günlerinde ulusal bir Televizyon kanalında yapılan açık oturumda, konuşmacılar yerel seçimleri tartışıyorlardı.

Tartışma, kimin nerede güçlü olduğu konuşuluyordu. Ancak bu konuda yapılmış bir kamuoyu araştırmasına dayanmıyordu.

Konuşmacılardan birisi de, İstanbul’daki yalısında oturup, böylesi tartışmaların gediklisi olmuş, bu sayede Türkiye genelinde tanınan, her konuda ahkâm kesenlerdendi. Ara sıra yandaş gazetelerin birisinde yazı da yazıyordu.

Tartışma konusu Antalya iline gelince, bu şahıs aldı sazı eline ve Antalya’da AKP’nin ve onun Başkan adayı Menderes Türel’in oy oranının yüzde 60’ı bulduğunu açıkladı.

Bir başka konuşmacı, itiraz edip, böyle bir veriye nerden ulaştığını sorunca, çok ilginç bir cevap geldi! Ayda bir veya iki kere Antalya ilindeki dostlarının yanına geldiğini, yaptığı gözlemlere dayanarak bu verilere ulaştığını söyledi.

Böylesi açık oturumlar, televizyon söylemleri, yapılan yerel seçim propagandaları tüm hızı ile devam etti. Başbakan bile Antalya ilini çantada keklik gördüğünden olsa gerek, ilk açıkladığı Başkan adaylarından birisi Menderes Türel idi.

Ve nihayet 29 Mart günü gelip çattı. Herkes Antalya ilini AKP’nin tulum çıkartacağını sanıyordu. Akşam seçim yasaklarının kaldırılması ile ilk sonuçlar gelmeye başladı.

O da ne, çantada keklik diye görülen Antalya’da iktidar partisinin pek fazla esamesi okunmuyordu. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru bu iyice belirginleşti.

Antalya halkı, su geçilirken araç(At)değiştirilmez özdeyişine aldırmadan, aracı değiştirmişti. Hem de ne değiştirme. 2004 yılında yüzde 35 lerle iktidara gelenlerin yerinde saydığı, aynı seçimde yüzde 28 ler civarında oy alan CHP’nin oyunu yüzde 41 lere çıkartarak, seçimi kazandığı anlaşıldı.

Antalya halkı Başbakanın da değindiği gibi, onca hizmete(!) rağmen iktidar partisine oy vermemiş, su geçilirken aracını değiştirmişti.

Oysa ne tehditler yapılmış, ne hizmet vaatlerinde bulunulmuştu…

Antalya; tıpkı Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin’in oy isteğine “Deniz Feneri ne oldu” diye soran, o yaşlı teyzenin dediği gibi “Haydi, haydi size oy moy yok” demişti…

Ya merkez ilçeler? Hani o 6-0 ın beşi olan?

Murat Paşa ilçesi, eski başkan Süleyman Evcilmen’i, evcilmen olduğu için yüzde 60 la tercih etmişti. Oysa karşısında yıllardan beri Antalya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olan Orhan Tolunay vardı.

Ya Konya altı? Muhittin Böcek’e, böcekleri temizlediği için! Üçüncü kez, rekor kırarak evet demişti.

Döşeme altı’nı CHP, Aksu ilçesini MHP aldı. AKP’ye de hizmetin az, sosyal(!) yardımların fazla gittiği Kepez kalmıştı. Onlarda 6 da 1 le yetinmek zorunda kaldılar!

Netice itibarı ile Antalya’da 6 ya 5 kuralı geçerli olmuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Prf. Dr. Mustafa AKAYDIN’a başarılar diliyor, seçim sonuçlarının tüm ülke ve ulusumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..