Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Antalya'da Galatasaray, Galatasaray’da Amrabat farkı!

Antalya'da Galatasaray, Galatasaray’da Amrabat farkı!
 

Galatasaray çok atıyor, çok yiyor/du?

Bu saptama, bize şu soruya da yanıt aramamızı gerektiriyor/du?

Galatasaray nasıl oynuyor/du?

Galatasaray, tek sözcükle, kazanmak hırsıyla oynuyor/du. “Çok yeme”, “çok atma”, içinde bir “tehlike”yi de taşıyor. Bu, “tamlık”, “eksiklik” arasındaki “uçurum”dur. Bunun olumlu yönde, “tamlık” açısından kapatılması zaman alacağa benziyor/du.

Galatasaray, Antalyaspor maçı öncesine kadar oynadığı 3 maçta 8 gol attı, 6 yedi. Bursaspor’a atılan gollerden biri de “şirketten"di.. Kolay gol atılsa da, yenenler önemli. Çünkü Galatasaray savunması, daha oturmamış, açıklar veriyor/du.

Demek ki, özellikle savunmada daha eksikler var/dı.

Galatasaray, Antalya’ya eksik gitti.

Eksikler içinde göze batan kim olabilirdi?

Hamit, kadroda yok; İstanbul’da kaldı. Hollanda maçında gününde olmadığı halde, sahada kaldı. Bu kalma, Estonya maçında da sürdü, bu kez maç boyunca kulübede kaldı. Emre’nin o abartılı gol sevinci, çağrısına karşılık vermedi, oturduğu yerde kaldı. Sonuçta eleştirilen Abdullah Avcı oldu. Biz de Avcı’yı eleştirdik; gününde olmayan Hamit'i oyunda tuttuğu, bu yolla yıprattığı için.

Hamit’in ateşi çıkmış!

Şimdi, Fatih Terim’e kimlerin “laf”ı olabilir?

*****

Galatasaray’ın attığı goller için “kolay” desek de, önemli olan, gol atma becerisini göstermek. Galatasaray, Antalya’da bunu bir kez daha gösterdi. Bulunan, daha doğrusu, ilk yarıda yaratılan iki fırsat değerlendirildi, golle sonuçlandı. Bu gollerde Ambarat’ın becerisi, Antalyaspor’un beceriksizliği vardı.

Beceri, Amrabat'a alkışı gerektiriyor.

Skor 3-0 olduktan sonra, ilk yarının uzatmalarında 10 kişi kalan Antalyaspor, beraberliği yakalayacakmış gibi oynamaya başladı. Galatasaray da beraberlik golü yerse, işi zora sokacakmış gibi, farkı açma düşüncesiyle oynamaya...

Antalyaspor kalecisi Sammy Ndjock, 3 gol yedikten sonra, göze hoş gelen kurtarışlar yaptı. Galatasaray ise, kaçırdıkça kaçırdı.

Sonra Umut, ortaya çıktı, vurduğu top, olmayacak denecek bir durumda ağlara gitti.

Burak Yılmaz, duran toptan güzel bir gol attı; ama bir pozisyonda, belki de ilk kez, kendini yere atmadı. Atmama sonrası, atacağı golden oldu. Kendini yerde kalsaydı, ardından penaltı gelseydi, tartışma olur muydu?

Burak Yılmaz, anlaşılan, “tartışmalı penaltılar”ın etkisinde kalmış!.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..