Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖNAY BARIŞ KÖROĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/onayca

18 Aralık '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Antalya'da hava kirliliği

Antalya'da hava kirliliği
 

ANTALYA


Hava karardıktan sonra Antalya'da dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Seçimlerde al gülüm, ver gülüm kampanyasına dahil olan adi kömürler sayesinde turizm başkenti denilen Antalya'da nefes alınmıyor. Seçim uğruna çok büyük ahlaki bir hata yapıldığı ortada. Diğer illerde de aynı sorunlar yaşanıyor. Sağlık konusunda siyaset üstü bir politika oluşturulmalı. Astım, kalp hastaları, yaşlılar ve çocuklar ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya. Halkımız, bedava kömür kullanarak yaptığı güya(!) tasarrufu, sağlığını yitirerek defalarca geri ödeyecek. Üstelik yardımların uygun yerlere gitmediği de söyleniyor. Uzmanlar, kaliteli bir kömürde kükürt oranının binde 5 oranında olması gerektiğini söylüyor. Sınırı ise yüzde bir. Ancak incelenen bu adi kömürlerde kükürt oranı yüzde 2, 5.
İnsan hayatının vazgeçilmez ögeleri bildiğimiz gibi su, besinler ve havadır. Ne yazık ki yine insanlar yaşamının vazgeçilmez ögelerinin belirlenmesine sebep olarak, sağlıklarını ve geleceklerini kaybetme tehdidi altında yaşamaktadırlar.
Hormonlu, zirai ilaçlı, genetiği bozulmuş tahıllarla beslenirken, soluduğumuz hava ile zehirlemeyin bizleri.
Biz halk olarak,
Bedavalara kanmadan, dürüst yöneticileri seçmek için özen gösterelim sandıkta. Oy namusumuz olmalı. Erasmus'un söylediği gibi, "gözleri görmeyenlerin ülkesinde, tek gözlü insanlar kral olur" u düşünerek..
Kendimiz için, çocuklarımız, torunlarımız için.
Bu güzel şehrimizi yarınlara en iyi şekilde aktarmak dileğiyle,
Sevgiyle ve farkındalıkla kalın.

 
Toplam blog
: 50
: 1016
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

Anadolu Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Bir Kamu kuruluşundan yönetici olarak emekli oldum. Evliy..