Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Müzik
 

Antalya’da konser sezonu sona erdi

Antalya’da konser sezonu sona erdi
 

ADSO izleyicilerin alkışlarına karşılık verirken.


Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Ekim ayında başlayan 2007-2008 konser sezonu sona erdi.

5 Ekim 2007 akşamı Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde piyanist Özgür Aydın’a eşlik ederek konser sezonunu başlatan ADSO, 30 Mayıs 2008 akşamı Ganiev ailesini konuk etti. Şef Server Ganiev, bir aile bireyine eşlik etti kapanış konserinde. İyi kemancı Toğrul Ganioğlu, S.Hacıbey’in keman konçertosunu çaldı. Orkestra ikinci bölümde de Fikret Amirov’un sevilen eseri ‘Nizami Senfoni’yi seslendirdi.

ADSO bu yıl, izleyiciye kadar herkesin hissedebildiği sıkıntılar yaşadı. Sıkıntılar, bir konserin iptaline, çok sayıda konserin de ya şefi ya solistini ya da konser programını değiştirmek zorunda kaldı. Gerekçeleri ve sıkıntıların ayrıntısını en iyi kendileri biliyorlar. Bizim bildiğimiz sezon performansına etkileri oldu. Dileğim yeni sezonda yaşanmaması bu olumsuzlukların.

Ülkemizin kültür politikaları hepimizin malumu. Herşeye rağmen bütün özverisiyle sezon boyu çabalayan; biz müzikseverlere unutulmaz akşamlar da yaşatan sanatçı dostlarımıza Antalya Devlet Senfoni Orkestrası nezdinde teşekkürü borç biliyorum.

2008-2009 Konser sezonu Ekim başında başlayacak olmalı. Orkestramızdan, yeni sezonda daha zengin programlar ile daha çok konuk şef ve sanatçılar beklemekteyiz.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..