Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
Turizm
 

Antalya'da turistik tesis wc'si

Antalya'da turistik tesis wc'si
 

Antalya'da Turizm Rezaleti


Yazıklar Olsun! Doğrusu çok üzüldüm! Ne kadar da kötüydü Rabb’im, ne kadar?! 

Evet, geçtiğimiz hafta sonu Kaş-Kalkan üzerinden yayla yolunu-Sütleğen-Elmalı-Korkuteli yolunu takıben Antalya’ya çok hoş bir yolculuk yaptık. 

Sevgili dostum, Antalya’ nın saygın esnaflarından Halil Avcı ve ben, eşlerimizle birlikte geze-dinlene bir yolculuk... Yolculuğumuz esnasında nerelere uğramadık ki? Sütleğen’ de yol kenarında bir kahvehane arkasında gizli bir bahçeye uğrayıp, bir köy sofrasına bağdaş kurup dinlendik. O, bizi yürekten saran, sarmalayan insanların samimiyetleri ve güler yüzlerine hayran kaldık. 

Yolculuğumuzda beni derinden üzen ve üzdüğü kadar da yaralayan bir hususu burada dile getirmezsem, duramazdım. Gömbe’de turistk bir tesis... Tarihi çınar ağaçlarının dibinde, şırıl şırıl suların aktığı, akarken çağlayanlar oluşturduğu bir yer. Ağustos’un kavurucu sıcağını hiç hissetmeyeceğiniz, akşam alacasında hissedeceğiniz serinlikle içiniz bayram yerine dönecek bir tesis. 

Akşamüstüydü... Tıka-basa doluydu... Müşterisi çoktu yani... Bize "hoş geldin" bile diyecek vakitleri yoktu orayı işletenlerin. Orada bir de (Uçarsu pansiyon)(Odalar sıcak sulu-konforlu)yazan, üstünde telefon noları bulunan bir levha da vardı. Onu da konforun böylesi diyerek fotoğraflayalım dedik. 

Fotoğraf makinemızı çalıştırdık, dedemizden kalma döven’i-çakmak taşlarıyla, ninemizden kalma yayıkı resimledik önce. Sonra, tarihi çınarları, şelaleyi ve diğer otantik unsurları tabi... 

Ancaaakkk; Bir de ne görelim? Olamaz!!! Olmamalı, evet olmamalı!!! 

Bu tesisin wc-tuvaletleri, ortaçağdan bile geriydi. Çok iptidai-bakımsız ve pisti. İğrençti tek kelimeyle... 

Adeta para basan, yüzlerce insanı ağırlayan böylesi bir mekanın wc’si asla böyle olmamalıydı. Turizmimize resmen ve alenen bir darbe, bir baltadır bu. 

Çağlayan Restaurant' tı adı ama, bakın şu resme, wc manzarasıyla “ağlayan” bir manzara içinde değil mi? Yazık! 

Umarım; Başta Antalya Valiliğimiz, Turizm İl Müdürlüğümüz ve Belediye bu konuyu süratle ele alır da, bu "çirkin-iğrenç manzara" süratle düzeltilir. 

 

 
Toplam blog
: 14
: 1455
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

15 Ocak 1952 Ankara/Elmadağ doğumlu. Emekli Makina Mühendisi, şair, yazar. Halen Antalya' da ikame..