Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Antalya’daki gol düellosunu Beşiktaş kazandı

Antalya’daki gol düellosunu Beşiktaş kazandı
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Spor Toto Süper Ligde haftanın liderini değiştirebilecek nitelikteki önemli karşılaşmada Beşiktaş, deplasmanda M.P. Antalyaspor’u 5-3 yenmeyi başardı.

Maçtan önce belki de en çok merak edilen, bu sezon ilk defa forma giyen sağ bek Mehmet Akgün’dü. Mehmet Akgün, oyunda kaldığı ilk yarı boyunca oldukça iyi bir futbol ortaya koydu. Hatta 6.dakikada Almeida’nın attığı güzel kafa golünde o mükemmel ortayı yapan Mehmet Akgün’dü.

Zaten özellikle ilk yarı boyunca M.P. Antalyaspor, Beşiktaş’ın sağ kanadını çok fazla kullanamadı. Çünkü sağ bek Mehmet Akgün ve sağ stoper İbrahim Toraman çok sağlamdılar. O nedenle genellikle Beşiktaş’ın sol kanadını zorladılar. Çünkü o bölgede Uğur Boral ve Ersan Gülüm açık veriyorlardı. Nitekim 21.dakikadaki M.P. Antalyaspor golü de bu şekilde geldi.

Bununla birlikte Beşiktaş da kendi sol kanadından atağa çıkamıyordu. Ataklar genellikle sağ kanattan geliyordu. Beşiktaş belki de 43.dakikada ilk kez soldan geldi. Sonra ortada topla buluşan Fernandes, Almeida’nın kafasına ‘’ al da at ‘’ derecesinde olağanüstü bir pas attı ve Beşiktaş devreyi 2-1 önde kapattı.

Beşiktaş ikinci yarıya sürpriz bir değişiklikle başladı. İlk yarının başarılı ismi Mehmet Akgün yerini Sivok’a bıraktı. Bu değişikliğin Mehmet Akgün’ün sakatlığından dolayı olduğu belirtildi. Ama işin özü bu değişiklik Beşiktaş’ı bayağı etkiledi. İbrahim Toraman sağ beke geçerken stoper hattı Sivok ve Ersan Gülüm’den oluştu.

Beşiktaş’ın ikinci yarıya Olcay’ın golüyle başlaması Kara Kartal’ın rahat bir ikinci yarı çıkaracağını düşünmemize neden oldu. Ama bu düşüncenin yanlış olduğu 50.dakikada Diarra’nın golüyle belli oldu.

Bundan sonra oyunun kontrolü M.P. Antalyaspor’a geçti. Bunun üzerine Samet Aybaba Holosko- Veli değişikliğini yaptı. Bu doğru bir değişiklikti. Böylece orta alanda rakibe karşı direnci arttırmayı düşündü.

Yaklaşık 66.dakikadan sonra M.P. Antalyaspor daha kontrollü bir oyun oynamaya başladı. Bundan faydalanan Beşiktaş 69’da Almeida ile farkı yeniden ikiye çıkardı.

Beşiktaş’ın sol kanadından verdiği açıklar M.P. Antalyaspor’u siyah- beyazlı kaleye daha fazla getiriyordu. 83.dakikada Ömer Şişmanoğlu çok büyük bir defans ve kademe hatası sonucu farkı yeniden bire indirdi.

Bundan sonraki dakikalar Beşiktaş açısından sıkıntılı geçti. M.P. Antalyaspor bu bölümde iki tane ciddi pozisyon kaçırdı.

Uzatmanın son dakikasında Fernandes attığı golle skoru belirledi.

Beşiktaş geçen hafta 3 gol atmıştı, bu hafta 5 gol attı. Bu, Beşiktaş açısından çok güzel bir olay. Ama diğer yandan geçen hafta 3 gol yiyen siyah- beyazlılar bu hafta da 3 gol yediler. İşte Beşiktaş’ın sorunu burada.

Beşiktaş gol atıp da üstün duruma geçtikten sonra bu üstünlüğünü koruyamıyor. Samet Aybaba’nın çözmesi gereken asıl sorun bu.

Beşiktaş’ın özellikle sol kanadı yolgeçen hanı gibi. Uğur Boral rakiplerini hep kaçırıyor. Ersan Gülüm eski formunda değil.

Beşiktaş’ın ligin ikinci yarısı için bir golcü aradığını duyuyoruz. Bence iyi bir sol bek de bulsalar iyi olacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..