Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Müzik
 

Antalya'dan Bülent Evcil geçti

Antalya'dan Bülent Evcil geçti
 


"Bu konçertoyu maestro Rodrigo'ya kendim sipariş ettim. O sırada ünlü Aranjuez gibi bir beste yapacağını tahmin ediyordum. Fakat, öyle olmadı. Üç bölümlü konçertonun ilk bölümü, olağandışı teknik güçlüklerinin yanısıra, dinleyici için çok etkileyici bir müzikti. Si minör tonundaki çok güzel bir ikinci bölüm, pastoral anlatımlı bir üçüncü bölüme bağlanıyordu. Bu konçerto, benim bugüne çaldığım ve bildiğim kadarıyla da flüt repertuarının en güç konçertosu... Bu konserde eser, zamanımızın en değerli flüt virtüozlerinden biri olduğuna inandığım Bülent Evcil tarafından seslendirilecek. Bu kalpten gelen yorumu yaşayanlar arasında sizlerle birlikte ben de olmayı çok arzu ederdim..." Sir James Galway

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın bu haftaki konserinde konuk solist Bülent Evcil'di; Rodrigo'nun Flüt konçertosnu seslendirdi.

Joaquin Rodrigo'nun Flüt Konçertosu (Pastoral konçerto) için girişteki 'özel not' var, ADSO'nın Konser Kitapçığı'nda. Rodrigo, bu yaratıyı 1978 yılında James Galway için bestelemiş. Kendi özel notunda da belirttiği gibi; çok zor bir eser. Aynı bilgiyi, konçertoyu seslendirdikten sonra Flütist Bülent Evcil'de iletti biz izleyenlere.

AKM Aspendos Salonu, Bülent Evcil ve Cem Mansur için tamamen dolmuştu diyebilirim.

Bu konserde; Şef Cem Mansur, Solist Bülent Evcil ve Başkemancı Semih Kartal'dı.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, konser akşamında, aradan sonra E. Elgar Enigma Çeşitlemeleri'ni seslendirdi. Eseri, 'Özgün Bir Tema Üzerine Çeşitlemeler' olarak Türkçeleştirmişler.

Bu yaratı, Elgar'ın 'ününü pekiştiren yaratısı' olarak kayıtlara geçmiş.

14 Bölümden oluşuyor bu çeşitleme ve yakın dostlarıyla aile fertlerini anlatmakta. "Portresini bu eserde gören dostlarına" adamış yani Elgar. Cem Mansur yönetimindeki ADSO'da iyi seslendirdi güzel Elgar yaratısını.

Müziksever açısından güzel bir konser akşamıydı.




 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..