Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Antalya Kader Temsilciliği Antalya’lı kadınların yanında…

Antalya Kader Temsilciliği Antalya’lı kadınların yanında…
 

KADER Yöneticileri Ayşe Kılınç, Sezer Sakarya, Nuran Özkırım, Füsun Aykent Akgül ve Gülşen Sönmez ile Songül Başkaya ve beraberindeki Ayla Anaç, Mükkerrem Gökçe, Dilek Yongacı


CHP Antalya İl Genel Meclisi Songül Başkaya, KADER Antalya Temsilcisi Uğur Karaca ve KADER yönetimi ile Muratpaşa İlçesi Portakal Çiçeği Bulvarı’ndaki KADER Seçim İrtibat Bürosu’nda bir araya geldi.

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Başkanı, Basın-Halka İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı olan Başkaya, KADER Temsilciliği’nin irtibat bürosu sayesinde önemli çalışmalar yapılarak, yerel seçimlerde aday adayı olan kadınlara katkı sunulabileceğini belirterek, yöneticileri kutladıktan sonra, Antalya İl Genel Meclisi’ndeki faaliyetlerinden bahsederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkaya, kadınların Antalya İl Genel Meclisi’nde yüzde 4 ile temsil edilmesine rağmen, güzel işler başardıklarını kaydetti.

İlk kez Meclis’in kadın konusunda yatırımlara öncelik verdiğini, Kadın Dostu Kent Projesi’ne tam destek olduğunu söyleyen Başkaya:

‘’Aslında çok güzel yatırımlara imza atacaktık. Mesela 2012 Yılı yatırımlarına koyduğumuz bir Kadın Sığınma Evi Projesi vardı. Fakat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, böyle bir yatırım öngörmediklerini kaydetti, yatırım gerçekleşemedi.

Kaynak sorunu ve yer sorunu olmamasına rağmen, proje hayata geçirilemedi.

Yine ilk kez bizim dönemimizde ve benim de imzam olan bir önergeyle Meclis’e sunduğumuz kırsaldaki kadınlara öncelikli olarak verilmesini planladığımız mikrokredi projesi, kreş yatırımı, üniversite öğrenci yurdu, kadın hakları ve şiddeti önleme konulu eğitimler Meclis’in kararına rağmen, hayata geçirilemedi.

Bir dizi bürokratik engelle karşılaştık’’ dedi.

Tüm bunlara rağmen kırsaldaki kadınların hayatlarını kolaylaştırıcı içmesuyu, yol, eğitim konularında aciliyetine göre 19 ilçenin hepsine yetişmeye çalıştıklarını belirten Başkaya, merkezdeki en önemli yatırımın da geçtiğimiz aylarda temeli atılan Tünektepe Döner Gazino’da hayata geçirilecek teleferik projesi olduğunu, bu proje için de yoğun çaba gösterdiğini kaydetti.

Başkaya, kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması için mücadele ettiğini belirtti.

Antalya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi de olan Başkaya, daha sonra yerel seçimler ve kent gündemi konusunda KADER Temsilcisi Karaca ve yönetimiyle sohbet etti.

KADER Temsilcisi Uğur Karaca, Başkaya’nın yaptığı çalışmaları yakından bildiklerini belirterek, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Başkaya’ya başarılar diledi.

Karaca, tüm partilerden aday adayı olan kadınlara eşit mesafede olarak daha çok kadının yerel yönetimlere gelmesi için çabaladıklarını söyledi. Karaca, önümüzdeki ay, kadın aday adayları için eğitim düzenleyeceklerini belirtti.

KADER Yöneticileri Ayşe Kılınç, Sezer Sakarya, Nuran Özkırım, Füsun Aykent Akgül ve Gülşen Sönmez ile Songül Başkaya ve beraberindeki Ayla Anaç, Mükkerrem Gökçe, Dilek Yongacı toplu fotoğraf çektirerek, ziyaret noktalanırken, Karaca, KADER’in yayınlarını Başkaya’ya armağan etti. 

 

Nazan Şara Şatana

 

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....