Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '16

 
Kategori
Spor
 

Antalya Kros DuAtlonu için halen vakit var

Antalya Kros DuAtlonu için halen vakit var
 

Caretta Sports Events


Triatlet olun ya da olmayın, 2016 yılındaki tüm triatlon ve duatlon yarışlarının yapıldığını ve sezonun kapandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, 2016 sezonu henüz kapanmadı… 
 
Yılın son yarışı 24 Aralık’ ta Antalya’ da koşulacak olan DuAntlon - Antalya Kros Duatlonu’ na kayıt yaptırmanız için halen vaktiniz var. 
 
24 Aralık Cumartesi günü Döşemealtı Kaymakamlığı, Döşemealtı Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle Duantlon - Antalya Kros Duatlonu ve Caretta Kostümlü Çocuk Koşusu düzenlenecek. Yarışa katılacak olan sporcular patika koşusu ardından mtb ile bisiket sürüşü yaptıktan sonra tekrar patika koşusu yaparak bitişe ulaşacaklar. Etkinliğin amacı; Döşemealtı’ nı tanıtmak ve bölgedeki spor turizmi potansiyeline dikkat çekmek. Etkinliğin bir de sosyal misyonu var. Sporcular, adımlarını otizimli çocuklar yararına atacaklar ve elde edilecek olan gelirin bir kısmı Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak.
 
Caretta Sports Events tarafından 24 Aralık 2016’ da Güver Uçurumu, Döşemealtı’ nda gerçekleştirilecek olan Antalya Kros Duatlonu, kendi alanında bir ilk olma özelliğini taşıyor. DuAntlon, ilk özel kış kros dualtonu olarak ülkemizde bir ilke imza atacak. Öte yandan 2013 yılında İstanbul’ da Çekmeköy’ de Türkiye Triatlon Federasyonu ilk kez Kış Kros Duatlonu yarışını gerçekleştirmişti fakat bu yarış sprint mesafe üstünden koşulmasının yanı sıra federasyonun tarafından gerçekleştirilen bir yarış olma özelliğini taşıyordu. 
 
Antalya Kros Duatlonu DuAntlon ise Çekmeköy sprint mesafe duatlon yarışından iki noktada farklılık gösteriyor. İlki, DuAntlon, Çekmeköy yarışında olduğu gibi sprint mesafe değil, standart mesafe üstünden koşulacak. Hatırlayacağınız gibi Çekmeköy Kış Kros Duatlonu, 2600 m. koşu, 10.800m bisiklet ve 1300 m. koşu mesafesi üstünden koşulmuştu. Antalya Kros Duatlonu ise 10k patika koşusu, 23k dağ bisikleti ve 5k patika koşusu şeklide standart duatlon mesafesine yakın bir mesafeye sahip.  
 
İkinci farklılık ise bir türlü bütçe ve faaliyet takvimi belirleyemeyen triatlon federasyonu tarafından gerçekleştirilmiyor, yeni ama güçlü bir organizasyon ekibi olan Caretta Sports Events tarafından gerçekleştirilmesi de etkinliği farklılaştırıyor. 
 
Caretta Sports Events, nedir, başında kim vardır diye soracak olursanız; CSE, 2014 yılında Onur Şentürk tarafından kurulmuş. 2010 yılından bu yana yol ve patika koşularına katılan Şentürk, 2013 yılında Antalya Runners koşu grubunu kurmuş. Aynı zamanda Adım Adım Antalya grubunun da antrenörlüğünü yapan Şentürk, yüzme ve bisikletle iç içe yaşadığı için triatlon hakemliği de yapan bir teknik adam. Triatlon hakemliği onun spor konusunda çalışma hızını kesmeyince son bir yıldır triatlon yarışlarına da katılmaya başlamış hem sporcu hem antrenör hem de organizasyon adamı olarak sahanın her yerinde top koşturan bir spor yürek olmuş. 
 
Onur Şentürk, tüm bunların yanında son iki yıldır küresel bir marka yarışı olan Gloria Ironman 70.3 Türkiye icra ekibinde de yer alan önemli bir organizasyon adamı. Son iki yıldır Gloria Ironman koşu parkurunda Onur Şentürk’ ün imzası var. Eğer bu yıl Gloria Ironman 70.3’ e katıldıysanız, işte o muhteşem koşu parkurunu Şentürk hazırladı. 
 
Şentürk’ ün hazırladığı Döşemaltı ve Güver Uçurumu’ nun eşiz doğasında koşulacak olan yılın son multispor etkinliği DuAntlon - Antalya Kros Duatlonu’ nu kaçırmamanızı tavsiye ederim. Şimdiden iyi eğlenceler.
 
 
 
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..