Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '08

 
Kategori
Antalya
 

Antalya'nın bitki örtüsü

Malumunuz Antalya da yaşıyorum. Günü birlik, değişiklik olsun diye eşimle birlikte arabaya binip, Burdur, Isparta illerinide kapsayan bir geziye çıktık. Amacımız, manzarası güzel yerlerde durdup, hem fotoğraf çekmek, hem de manzaranın tadını çıkartmaktı.

Antalya Burdur yoluna çıkıp, Kepez üstünden Organize Sanayi bölgesi istikametine seyrederken, yolun kenarına dizilmiş(her 300-400m. aralıklarla) satıcılar vardı. Ayrıca her iki satıcı arasında da bazen 1, bazende 2 bayan yoldan geçen arabalara işaret ediyorlardır. Eskiden yoktular. Son zamanlarda türemiş olsa gerek.(Bu bayanların fuhuş yapma gayesi ile bekledikleri her hallerinden belliydi.)

Yol kenarındaki satıcılardan birisinin önünde durup, birşeyler almak istedim. Alışveriş esnasında bu bayanların ne yaptığını sorduğumda, sırıtarak, abi o bildiğiniz işi yapıyorlar, dedi.(Buradan İl Jandarma Komutanlığına duyrulur.)

Yola devam edip, Çubuk Boğazına doğru seyrederken, uzaktan, o Akdeniz Bitki Örtüsü Maki'nin tüm güzelliği gözler önüne serilmişti. Boğaza tırmandıkça, Zeytin ağaçları ve Maki bitkisinin yeşillik denizi insanı büyülüyordu. Birden o güzelim yeşillik örtüsünün yerine, aynı bitkilerin yapraklarının sararmaya başladığını, havada büyük bir toz bulutunun oluştuğunu gördük. Yaklaştıkça bitkilerin üzerindeki maddenin yakında bulunan taş ocağından kalkan tozlar olduğunu ve havadakı toz bulutunun da bu taş ocaklarından çıktığını(karşılıklı iki tane yolun hemen kenarında, oradan çıkan ağır vasıta araçlar ayrıca trafiği tehlikeye atıyor) gördük. Çubuk boğazının zirvesine çıkıncaya kadar 5 tane taş ocağı saydık. Taş ocakları hemen yolun kenarında olduğundan görmemek imkansız.

Düşünsenize, bir başka ilden ilimimize gezi amacıyla gelen ve daha önceden Antalya'yı bilmeyen bir kişi veya kişiler, bu anlattığım manzaraları görünce, ne düşünürler acaba?

Hele Antalya'nın girişinde, fuhuş yapmak için bekleşen ve gelip geçen araçlara işaret eden kadınları görünce, ne diyeceklerini düşünemiyorum bile(!)

Turizmin Başkenti olan ilimize ne bu çevre katliamı, neden fuhuş görüntüleri hiç yakışmıyor. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmaları dileğiyle....

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..