Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '08

 
Kategori
Müzik
 

Antalya Senfoni'den güzel bir Yeni Yıl Konseri

Antalya Senfoni'den güzel bir Yeni Yıl Konseri
 

Gecenin parlayan yıldızları..A.Uştuk ve G.Sanchez


Dünyada ve ülkemizde orkestraların yeni yıl konser programları tek tek sunulmaya başlandı. Antalya'da da, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Yeni Yıl Konseri'ni cuma akşamı verdi.

Girişte, müzikseverleri AKM Üst Fuayede bir sürpriz bekliyordu konser öncesi; Opera-Bale Sanatları ve Sevenleri Derneği'nin minik koristleri, öğretmenleri (?) şefliğinde 'Jingle Bells'le karşıladılar AKM'ne gelen müzikseverleri. Hoş bir sürprizdi.

Yeni Yıl Konseri'nde; konuk şef İspanyol Espartaco Lavalle Terry, solistler; Soprano Guadelupe Sanchez, Tenor Aydın Uştuk'tu. Yine bir sürpriz eklenmiş programa; Flamenko Vokal-Gitar'da Jessica Kutluay-Aydın Can Kutluay ikilisinin görsel ve işitsel mini gösterileri çok beğenildi. (Fotoğraf makinam tam bu bölümde sorun çıkarttı ve görüntü alamadım. İlk kez de bir izleyici tarafından uyarıldım; "makinanın deklanşör sesi konsantrasyonumu bozuyor! " denilerek. Bu da özeleştiri olsun.)

Bis'e kadar Strauss ailesinden bir eser çalınmadı, programda yoktu. Pek alışılmış durum değildi, Strauss'suz yeni yıl konserleri. İlk bölümde, E.Chabrier, J.Guerrero, J.Serrano, M.de Falla, A, Lara, P.Luna ve F.Caballero eserleri seslendirildi.

Ara'da fuayeye geçenleri yine bir sürpriz bekliyordu; Arpist Senem Çine mini bir resitalle selamladı etrafını kuşatan müzikseverleri. Sürprizin de sürprizi, yaklaşık 1.5- 2 yaşlarında bir miniğinde arp'a ağlayarak eşlik etmesi! oldu.

Flamenko Vokal-Gitar, ikinci yarının başında sahne aldı, coşkulu alkışlarla uğurlandılar.

Konserin devamında N.R.Korsakov'un İspanyol Kapriçyosu'nu çok güzel seslendir orkestra. İzleyenlerin bir bölümü, eserin yarısında alkışlamaya başlamasalardı güzel bir konser akşamı yaşamış olacaktık. Program; A.Barbieri, P.Sorozabal, M.Penella eserleriyle sonlandı.

Programda öne çıkan eserler genelde düetlerdi. İzleyenler düetleri daha çok sevdi, daha çok alkışladı; Caballero "El Duo de la Africana", A.Barbieri "El Barberillo de Lava Pies", Penella "El Gato Montes"
Sonrasında, Cahbrier'in Espana'sı, Falla'nın Üç Köşeli Şapka'sının final dansı, Lara'nın Granada'sı da çok beğenilip, çok alkışlanan eserler oldular.

Yeni Yıl Konserlerinin olmazsa olmazı, J.Strauss 'Radetzki Marşı' ise 'birdaha' olarak sunuldu, salonu dolduran müzikseverlerin tempolu katılımıyla. Penella'nın 'El Gato Montes' adlı düeti de ikinci kez seslendirilerek coşkulu
alkışlara karşılık verildi.

Keyifli bir Yeni Yıl Konseri'ydi izlediğimiz, dinlediğimiz. Emek veren sanatçı dostlara teşekkürler!

***

Hemen bir bilgi vermem gerek; önümüzdeki konser programında W.A.Mozart'ın en sevilen eseri 'Requiem' var. Yeni yıl nedeniyle bu cuma konser vermeyecek olan ADSO, Requiem'i 09 Ocak 2009 akşamı saat 20.00'de seslendirecek. Ayrıntılar:

Şef: İbrahim Yazıcı

Solistler:

*Soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın,

*Mezzo Soprano Ferda Yetişer,

*Tenor Ayhan Uştuk

*Bas Tuncay Kurtoğlu

ve

*Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu


28.12.2008
 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..