Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Artık birşeyler yapmak lazım

http://blog.milliyet.com.tr/sedaa

10 Temmuz '06

 
Kategori
Antalya
 

Antalya

Antalya
 

Geçenlerde Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'da bulundum.Doğası ve tarihiyle insanları büyülüyor.Deniz,güneş,kum ise turistlerin başlıca gelme nedenlerinden bence.Orada tuttuğum notları sizlerle paylaşacağım:

13.06.2006

Bugün Antalya'nın en güzel yerlerinden biri olan Lara Plajı'na ve orada bulunan Gençlik Parkı'na gittik.Masmavi,tertemiz bir deniz,mükemmel bir manzara.Adeta cennetten bir görünüş.Şelalenin yanında bu olağanüstü manzarayı seyretmeye çalışan birçok turist vardı.En önden seyretmek için açılacak ilk arayı bekliyorlardı galiba.Öldüm de cennette miyim?

15.06.2006

Konyaaltı çok güzel bir yermiş.Orada her istediğinizi bulabiliyorsunuz.Yalnız bir şey dikkatimi çekti.Örnek veriyorum;Türk lirası ile bir liraya satılan bir eşya,euro üzerinden 4 euroya satılıyor.Bu da gene türk lirasına çevrildiğinde yedi-sekiz lira oluyor.Neredeyse sekiz katı.Peki araaki bu farkı anlayan bir turist bir daha ülkemizde alış-veriş yapmayı düşünür mü?Esnaflarımız daha çok kazanıyım derken hiç kazanamayabiliyorlar.Bu açıdan uyarılmaları gerekiyor.

19.06.2006

Bugün Antalya'nın önemli bir ilçesi olan Alanya'yı gezdik.İlk olarak Alanya Kalesi'nin methinden dolayı oraya gitmeyi uygun bulduk.Burası deniz seviyesinden yaklaşık olarak 250 metre yukarda.Bu yükseklikten manzara ne kadar olağanüstü orasını siz düşünün.Doğasının yanısıra tarihi ile de oldukça etkili.Bu kalenin tam yapılış tarihi bilinmemekteymiş.Ama bana kalırsa burada Roma ve Bizans kalıntıları bulunmaktadır.Büyüklüğünü ise Sultan Alaaddin Keykubat'a bağlamak zor değil.

Kalenin etrafını altı km'lik surlar ile yer yer belli olan 140 gözetleme kulesi çevrelemiştir.Böylece buraya saldırma niyetinde olanların farkedilememesi imkansızlaştırılmıştır.

Kalenin bir bölümünde de mahkumların bulunduğu hapishaneler vardır.Efsaneye göre hapishane dolup taştığı zaman burada en çok kalan mahkumlar uçurumun kem,narından teker teker atılır ve son kalan mahkumun eline üç taş verilirmiş.Bu üç taştan birini denize isabet ettiremezse o da uçurumdan ölüme terkedilirmiş.Ne kadar ilginç!

Birkaç yer daha gezdik ama anlatacak kadar bilgi edinemedim. Antalya çok güzel bir şehir.Güle güle Antalya,yolum açık olsun

 
Toplam blog
: 11
: 861
Kayıt tarihi
: 02.08.06
 
 

Adım Seda. 1981 İzmir doğumluyum. Ankara Hukuk Fakültesi mezunuyum. 25 yaşındayım. Bir şeyler üretme..